Θέμα ωρών είναι η ανακοίνωση του Μπρένταν Ρότζερς από τη Λίβερπουλ, με τον μέχρι πρότινος τεχνικό της Σουόνσι να ετοιμάζει τα πλάνα του για τη νέα εποχή στο «Anfileld». Δείτε με νούμερα την εικόνα της …πρώην και της νυν ομάδας του 39χρονου προπονητή και εξηγεί γιατί οι οπαδοί των «κόκκινων» δεν …στράβωσαν με την επιλογή της διοίκησης.

Από την στιγμή που το «BBC» μετέδωσε τα …μαντάτα για τη συμφωνία ανάμεσα στη Λίβερπουλ και τον Ρότζερς, οι φίλαθλοι του συλλόγου άρχισαν …εκστρατεία στο διαδίκτυο για να υπεραμυνθούν την επιλογή της διοίκησης.

Ένας προπονητής τον οποίο επέλεξε ο Ζοσέ Μουρίνιο να δουλέψει δίπλα του, όταν ο Πορτογάλος βρίσκονταν στην Τσέλσι, δεν μπορεί να είναι τυχαίος.

Και εάν στη Ρέντινγκ και στη Γουότφορντ δεν κατάφερε να δείξει τι μπορεί να κάνει, στη Σουόνσι το κατάφερε με το παραπάνω. Το …Σουονσελόνα δεν βγήκε τυχαία, αφού οι «κύκνοι» απέδωσαν το πιο όμορφο ποδόσφαιρο, αναλογικά με το ρόστερ τους, στο Νησί. Δείτε απλά τα στατιστικά που φανερώνουν την εικόνα της Λίβερπουλ και των Ουαλών:

Λίβερπουλ

Κατηγορία

Σουόνσι

18.794

Συνολικές πάσες

20.795

15.213

Επιτυχημένες Πάσες

17.813

80,9%

Ακρίβεια στις Πάσες

85,7%

12 %

Μακρινές πάσες (ποσοστό επί συνόλου)

10,2%

1.049

Μακρ. πάσες στην αντίπαλη περιοχή

614

580

Αποτυχημένες πάσες στην αντ. περιοχή

352

848

Σέντρες

651

27,7%

Ακρίβεια στις σέντρες

27,2%

8.105

Πάσες πίσω από το κέντρο

11.119

43,1%

Πάσες πίσω από το κέντρο %

53,5%

55,3%

Κατοχή μπάλας

58%

Μελετώντας τα παραπάνω στοιχεία, θα παρατηρήσει κανείς ότι ο Ρότζερς δεν προτιμά το …βρετανικό στυλ, με τις σέντρες. Ο κόσμος στις κερκίδες του «Anfield» αρέσκεται στο γρήγορο, στρωτό ποδόσφαιρο και η διοίκηση το ξέρει καλά αυτό. Εξάλλου, είναι ένας από τους λόγους που ο Ρόι Χότζον έκατσε στον πάγκο της Λίβερπουλ, με την εικόνα που είχα παρουσιάσει νωρίτερα στη Γουέστ Μπρομ, άσχετα εάν δεν επαναλήφθηκε αυτή στους «κόκκινους».

Μπορεί η Λίβερπουλ να τερμάτισε πάνω από τη Σουόνσι, ωστόσο οι 5 βαθμοί της διαφοράς μόνο επιτυχία δεν είναι, ενώ οι Ουαλοί κέρδισαν τους «κόκκινους» και στους δύο γύρους της Πρέμιερ Λιγκ. Μπορεί να υπάρχουν διαφορές στην εικόνα των ομάδων, αλλά ο Ρότζερς δεν θα χρειαστεί να κάνει πολλές αλλαγές, τουλάχιστον στο σχήμα. Και αυτό γιατί στα περισσότερα παιχνίδια της σεζόν, οι δύο ομάδες παρουσίαζαν τρεις παίκτες στον κύκλο της μεσαίας γραμμής, με την μπάλα να περνά από τα πόδια τους πριν εκδηλωθεί η οποιαδήποτε επίθεση. Ο Σίγκουρντσον είχε το ρόλο του Τζέραρντ, με τους δύο παίκτες να προωθούνται –κυρίως από τη δεξιά πλευρά-, ενώ ο Άλεν έκανε το ίδιο από την αριστερή. Ποιοι θα είναι οι …ευνοημένοι από την πρόσληψη του Ρότζερς; Μα φυσικά, οι καλύτεροι στις πάσες. Δείτε τους:

Λίβερπουλ

Σουόνσι

Παίκτης

Πάσες

Παίκτης

Πάσες

Ενρίκε

1471

Γουίλιαμς

2212

Σκρτελ

1252

Μπρίτον

2109

Χέντερσον

1252

Άλεν

1985

Άνταμ

1090

Ράνχελ

1914

Ντάουνινγκ

1053

Τέιλορ

1448

Χαρακτηριστικό της εικόνας των δύο ομάδων είναι ότι μόνο δύο ποδοσφαιριστές της Λίβερπουλ είχαν καλύτερες αποδόσεις από τους παίκτες της Σουόνσι στις 6 κορυφαίες στατιστικές κατηγορίες. Δείτε αναλυτικά:

Περισσότερα τάκλιν

Άλεν

110

Περισσότερα γκολ

Γκρέιαμ

12

Περισσότερα σουτ

Σουάρες

128

Περισσότερες αποκρούσεις

Βορμ

136

Περισσότερες ασίστ

Άνταμ

6

Ακρίβεια στις πάσες

Μπρίτον

93%

Με βάση τα πρώτα ρεπορτάζ, η διοίκηση της Λίβερπουλ δεν πρόκειται να πει «όχι» σε νέες μεταγραφές. Δεν πρόκειται, όμως, να ξοδέψει όπως το έκανε τα προηγούμενα χρόνια. Ο Ρότζερς χρειάστηκε μόλις 7 εκατ. λίρες για να χτίσει το «παλάτι» του. Ο Κένι Νταλγκλίς έριξε στα θεμέλια του οικοδομήματος της Λίβερπουλ 108 εκατομμύρια.

Πηγή: england365