Μετά από την εμφάνιση του Στάθη Μπαϊρακτάρη στην χθεσινή Γενική Συνέλευση των μετόχων οι ανάγκες για την βιωσιμότητα της ΠΑΕ ΑΕΚ παραμένουν οι ίδιες. Τουλάχιστον τέσσερα εκατομμύρια θα έπρεπε να υπήρχαν από χθες στα ταμεία της ομάδας έτσι ώστε να μην βρεθεί με το ένα πόδι στον γκρεμό η ομάδα.

Μια από τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης ήταν η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 23 εκατ. ευρώ αλλά η προσοχή όλων εστιάζεται στην προσπάθεια να βρεθούν τουλάχιστον τα 3,5 εκατομμύρια που θα αποτρέψουν το χειρότερο.

Το δεύτερο σημαντικό κομμάτι της Γ.Σ. ήταν η εκλογή νέου Δ.Σ. Η εισήγηση ήταν η διοίκηση να μείνει ως έχει. Ο Κυριάκος Χήνας πρότεινε νέο Δ.Σ. προσωπικοτήτων με συμμετοχή πολιτευτών. Η εισήγηση εγκρίθηκε για πέντε λεπτά! Στην πορεία ο Δημητρέλος ενημέρωσε πως τα μέλη του Δ.Σ. συμφώνησαν να βάλουν από 10.000 ευρώ για την κάλυψη τρεχόντων εξόδων, ο Βουδούρης διευκρίνισε πως δεν έχει αυτά τα χρήματα και έτσι βγήκε από το Δ.Σ.

Πόσα χρήματα χρειάζονται;

Το ακριβές ποσό που χρειάζεται η ΑΕΚ για να πάρει τη φορολογική ενημερότητα το έκανε γνωστό χθες ο Ανδρέας Δημητρέλος.

1,25 εκατ. ευρώ για το άρθρο 44.
1,1 εκατ. ευρώ για τις δύο ληξιπρόθεσμες δόσεις των διακανονισμένων χρεών
700.000 ευρώ προκειμένου να ρυθμιστεί το πρόστιμο των 3,5 εκατ. ευρώ λόγω μη καταβολής ΦΠΑ
150.000 ευρώ για την αδειοδότηση

Σύνολο 3,2 εκατ. ευρώ ενώ εκκρεμεί και η δεύτερη δόση, 1,4 εκατ. ευρώ από τον διακανονισμό με τους ποδοσφαιριστές και περίπου 500.000 ευρώ που απαιτούνται για την εξόφληση του προσωπικού.

Πηγή: sport-fm.gr