Συγκινητικός ήταν ο Κάρλες Πουγιόλ μιλώντας για το «αντίο» του Πεπ Γκουαρντιόλα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα.

«Είναι μεγάλο πλήγμα η αποχώρηση του Γκουαρντιόλα. Δεν περιμέναμε την απόφασή του να φύγει. Θέλαμε όλοι να συνεχίσει», τόνισε και πρόσθεσε: «Θα είμαι αιώνια ευγνώμων στον Πεπ. Σημάδεψε το ποδόσφαιρο και την ιστορία της Μπαρτσελόνα. Δημιούργησε μία ομάδα-θρύλο, που ο κόσμος θα θυμάται για πάντα. Κατανοώ όμως τους λόγους του. Δεν είναι εύκολο να σκέφτεσαι 24 ώρες το 24ωρο το ποδόσφαιρο. Η ζωή όμως συνεχίζεται και θα πρέπει να ακολουθήσουμε το μονοπάτι που έχει χαράξει για μας με τόσο καλό τρόπο».

Για την αντικατάσταση του Τίτο Βιλανόβα ανέφερε: «Θα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Ο προαγωγή του Τίτο Βιλανόβα σε θέση πρώτου προπονητή ήταν το καλύτερο νέο που θα μπορούσαμε να ακούσουμε μετά τη φυγή του Πεπ. Γνωρίζει πολύ καλά την ομάδα και τη φιλοσοφία της, δούλεψε με τον Γκουαρντιόλα για πέντε χρόνια και είναι ιδανικός. Τα πράγματα θα είναι πάνω-κάτω τα ίδια».

Αναφορικά με την απουσία του Λιονέλ Μέσι από την αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου του Πεπ Γκουαρντιόλα, κάτι που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως, ο αρχηγός της «Μπάρτσα» ήταν σαφής: «Θέλω να ξεκαθαρίσω τα πράγματα. Στο τέλος της χθεσινής προπόνησης, μαζευτήκαμε όλη η ομάδα και αποφασίσαμε να πάνε στη συνέντευξη Τύπου οι τέσσερις αρχηγοί. Ο Λέο επρόκειτο να έρθει, αλλά βλέποντας πως θα πάνε μόνο οι αρχηγοί, έκανε πίσω. Στη συνέχεια αποφάσισαν να έρθουν κι άλλοι παίκτες με δική τους πρωτοβουλία. Όλοι οι παίκτες ήμασταν μαζί του μέχρι θανάτου και θα τον αποχαιρετίσουμε όπως πρέπει στα αποδυτήρια».

Πηγή: sport-fm.gr