Η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί, με τους «μπιανκονέρι» να δείχνουν από την πρώτη αγωνιστική τις προθέσεις τους. Η «Γηραιά Κυρία» μέχρι στιγμής-μετά και την εμφατική νίκη επί της Ρόμα με 4-0- μετρά 33 παιχνίδια χωρίς να γνωρίσει την ήττα, κάτι που αποτελεί και ρεκόρ της ομάδας, ενώ παράλληλα απειλεί και αυτό της Μίλαν.

Συγκεκριμένα, την 28η αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος, η Γιουβέντους πέτυχε δύο ρεκόρ. Αρχικά, σημείωσε τη μεγαλύτερη νίκη κόντρα στη Φιορεντίνα στη Φλωρεντία, μια και έβαλε 5 τέρματα (0-5).

Η δεύτερη καλύτερη επίδοση στην έδρα των «βιόλα» ήταν την περίοδο 1994-95 επί εποχής Λίπι, όταν κι επικράτησε με 4-1. Το άλλο ρεκόρ που ισοφάρισε-και στη συνέχεια ξεπέρασε- ήταν το σερί των αήττητων αγώνων.

Ο Αντόνιο Κόντε και τα «παιδιά» του συμπλήρωσαν -τότε- 28 ματς χωρίς να χάσουν κάτι που είχε κάνει και ο Φάμπιο Καπέλο, όταν καθόταν στον πάγκο των «μπιανκονέρι» τη σεζόν 2005-06. Εκείνη τη χρονιά μάλιστα, είχαν κατακτήσει και τον τίτλο του πρωταθλητή, ο οποίος στη συνέχεια τους αφαιρέθηκε εξαιτίας του σκανδάλου «calciopolis».

Ξεπερνώντας τα 30 παιχνίδια, χωρίς να φύγει με σκυμμένο κεφάλι από το γήπεδο, κατέρριψε το αήττητο ρεκόρ όλων των εποχών του συλλόγου, ενώ πλέον και η Μίλαν αρχίζει να νιώθει την… ανάσα της Γιούβε.

Οι «ροσονέρι» κατέχουν το μεγαλύτερο σερί αήττητων αγώνων στη Serie Α, καθώς την αγωνιστική περίοδο 1991-92 δεν είχαν χάσει τις πρώτες 34 αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Κάτι τέτοιο όμως μπορεί να αλλάξει την προσεχή Τετάρτη, αν οι «μπιανκονέρι» δεν ηττηθούν από την Τσεζένα (σε εξ αναβολής ματς για την 33η αγωνιστική), με τους Μιλανέζους να έχουν… συγκάτοικο στο ρεκόρ.

Ακόμα, σε περίπτωση που την Κυριακή που η αρμάδα του Αντόνιο Κόντε συνεχίσει το αήττητο σερί κόντρα στη Νοβάρα, τότε θα το καταρρίψει, «αγκαλιάζοντας» παράλληλα και τον τίτλο του πρωταθλητή.

Πηγή: sday.gr