Μπορεί να διανύουμε εβδομάδα Χριστουγέννων, αλλά για την ΑΕΚ αυτή που ξεκίνησε είναι… Μεγάλη Εβδομάδα. Σε «ανάσταση» μετά τα «πάθη» λόγω των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων που θέτουν σε κίνδυνο την ίδια την επιβίωση της ομάδας ευελπιστεί η διοίκηση.

Μέσα στις επόμενες ημέρες και εκτός απροόπτου πριν τα Χριστούγεννα θα τελειώσει, θετικά ή αρνητικά, το θέμα του υποψηφίου επενδυτή. Ο Σταύρος Αδαμίδης βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με το δικηγόρο, Γιάννη Βλάχο, που εκπροσωπεί τον Άραβα ενδιαφερόμενο, ωστόσο ακόμη δεν έχει υπογραφεί κάποιο προσύμφωνο, ενώ δεν έχει αρχίσει ούτε ο οικονομικός έλεγχος μολονότι η αντίστροφη μέτρηση για την προθεσμία 45 ημερών έχει αρχίσει από τις 2 Δεκεμβρίου.

Αν δεν υπάρξει άμεση λύση, η κατάσταση θα ξεφύγει. Οι ποδοσφαιριστές είναι έτοιμοι για πιο δραστικές κινητοποιήσεις αν η διοίκηση δεν είναι συνεπής απέναντί τους, ενώ πλέον υπάρχει και η απειλή της UEFA που απειλεί με «καμπάνες». Τα χρήματα από τα προβλεπόμενα έσοδα και τα εμβάσματα του Νίκου Νοτιά δεν αρκούν κι εφόσον δεν ευοδωθεί το ενδιαφέρον του άγνωστης ταυτότητας επενδυτή ή δεν προκύψει άλλος σωτήρας, η ΑΕΚ-που βρίσκεται ήδη στο χείλος του γκρεμού-θα καταδικαστεί σε διάλυση.

Πίκρα, αλλά όχι πανικός

Η ήττα από τον Ατρόμητο έφερε απογοήτευση στις τάξεις της ΑΕΚ, καθώς διέκοψε το νικηφόρο σερί της ομάδας και την απομάκρυνε από την κορυφή. Παρ’ όλα αυτά, τα ελαφρυντικά είναι πολλά, με κυριότερο τις πολλές απουσίες, και οι «κιτρινόμαυροι» δεν πανικοβάλλονται. Ο Νίκος Κωστένογλου ελπίζει πως με το νέο χρόνο και την επιστροφή των τραυματιών τα πράγματα θα είναι καλύτερα για την ομάδα του. Μέχρι τότε, πάντως, υπάρχει η τελευταία υποχρέωση για το 2011, το ματς Κυπέλλου ΟΠΑΠ με την Καλαμάτα την Πέμπτη (15:00).

Δύσκολα θα αγωνιστούν οι Λυμπερόπουλος (ενοχλήσεις στον δεξιό δικέφαλο όπου είχε υποστεί θλάση) και Κλωναρίδης (ενοχλήσεις στους κοιλιακούς), ενώ και ο Κοντοές αποχώρησε από το χθεσινό ματς με πρόβλημα στο γόνατο. Πιθανώς να επιστρέψουν οι Λεονάρντο και Καφές, ενώ σίγουρα εκτός μάχης είναι οι Δέλλας, Γκούντγιονσεν, Λαγός και Εγγλέζου.

* Ο Νίκος Λυμπερόπουλος συμπλήρωσε επτά κίτρινες κάρτες με αυτή που δέχτηκε χθες και θα αποφασιστεί σε ποια δύο από τα προσεχή τέσσερα ματς πρωταθλήματος θα απουσιάσει (Δόξα εντός, Λεβαδειακό εκτός, Ξάνθη εντός και Εργοτέλη εκτός). Σε ένα ματς θα λείψει ο Κώστας Μανωλάς που έφτασε τις τέσσερις κίτρινες, ενώ στο όριο των τριών καρτών έφτασε ο Κοντοές. Στο πρώτο παιχνίδι με την επανέναρξη του πρωταθλήματος, κόντρα στη Δόξα Δράμας στο ΟΑΚΑ, θα λείψουν λόγω τιμωρίας οι Αραμπατζής και Καράμπελας.

Πηγή: sportfm.gr