Ο Παναιτωλικός επέστρεψε στις νίκες με το 2-0 επί του Ηρακλή χάρις κυρίως στον άπιαστο Μοζαμβικανό επιθετικό, που έβαλε το πρώτο γκολ, έφτιαξε το δεύτερο και είχε δοκάρι.

Ο Παναιτωλικός αναζητούσε τη νίκη ώστε να επιστρέψει στις επιτυχίες ύστερα από το ματς με την ΑΕΛ, καθώς στη συνέχεια ηττήθηκε με 3-2 από την Ξάνθη και ήρθε 1-1 με τη Βέροια. Από την άλλη ο Ηρακλής είχε ως στόχο το… τρίποντο ώστε να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση και να δώσει συνέχεια στις καλές εμφανίσεις μετά το 2-1 επί του ΠΑΣ.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν με ρυθμό και ευκαιρίες στο παιχνίδι, έχοντας αρκετά κινητικούς τους Ουάρντα και Μύγα, ενώ γενικότερα έπαιζαν πολύ από τα άκρα για να διασπάσουν την πολυπρόσωπη αμυντική γραμμή του Ηρακλή. Από την άλλη, η ομάδα του Σάββα Παντελίδη είχε σουτ του Περόνε (7’) που προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Κυριακίδη και ένα κερδισμένο φάουλ σε καλή θέση (11’) σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα και απείλησε ξανά προς το φινάλε του πρώτου μέρους. Ο Παναιτωλικός ανταμείφθηκε για την υπεροχή του στο 19’, όταν αναπτύχθηκε ταχύτατα και βρήκε… ανοιχτό τον αντίπαλο του, με τον Χαντάκια να κουβαλάει την μπάλα στον άξονα και να τροφοδοτεί τον Κλέσιο την κατάλληλη στιγμή. Τη διαφορά στη φάση έκανε η ταχύτητα του Μοζαμβικανού που βγήκε απέναντι από τον Χουάντερσον και τον «εκτέλεσε».

Η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη συνέχισε σε αυτό το τέμπο και μετά το τέρμα της, έλεγχε την κατάσταση και λίγο έλειψε να διπλασιάσει τα τέρματά της στο 35’ όταν και είχε δοκάρι (στο δεξί του Χουάντερσον) με τον Κούσα που έπιασε κεφαλιά ύστερα το φάουλ του Φερέιρα. Ο Ηρακλής μπήκε ξανά στο ματς λίγο πριν την ανάπαυλα και μέσα σε ένα λεπτό παραλίγο να ισοφαρίσει. Αρχικά, ο Περόνε βρήκε ωραία τον Πασά που δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κυριακίδη και λίγο μετά ο Αργεντινός είχε οριζόντιο δοκάρι ύστερα από τη σέντρα του Κυριακίδη.

Το δεύτερο μέρος δεν ήταν επιθετικός μονόλογος για τον Παναιτωλικό. Ο Ηρακλής βγήκε από το καβούκι του, παίζοντας σχεδόν από το ξεκίνημα με τέσσερις παίκτες πλέον στην άμυνα και όχι με πέντε, έχοντας ότι έτσι δύσκολα θα πετύχαινε τον στόχο του που ήταν το τρίποντο. Το παιχνίδι έγινε πιο ανοιχτό, η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω και ο «Γηραιός» ήταν πιο απειλητικός. Ωστόσο και πάλι στο πρώτο μισό του δεύτερου μέρους, τη μεγάλη ευκαιρία την είχαν οι γηπεδούχοι με τον Μαρκόφσκι (70’) που λίγο μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο βγήκε απέναντι από τον Χουάντερσον χάρις στην μπαλιά του Ουάρντα και δεν μπόρεσε να τον νικήσει.

Ο Ηρακλής ήταν πολύ καλός στο δεύτερο μισό του β’ ημιχρόνου, προκαλώντας μάλιστα εκνευρισμό στον Γιάννη Ματζουράκη που καθόταν ανήσυχος στον πάγκο του σε αυτό το χρονικό διάστημα. Ο Παναιτωλικός είχε… φύλακα άγγελο τον Κυριακίδη που όποτε χρειάστηκε σταμάτησε τους παίκτες των φιλοξενούμενων. Η πλέον καθοριστική επέμβασή του ήταν στο 83ο λεπτό, όταν είπε «όχι» στον Μπαρτολίνι που έπιασε καλή κεφαλιά ύστερα από το φάουλ του Λεοζίνιο και στην επόμενη επίθεσή του ο Παναιτωλικός τέλειωσε το ματς. Ο Κλέσιο… όργωσε την αριστερή πλευρά του Ηρακλή και γύρισε την κατάλληλη στιγμή για τον Μαρκόφσκι που από κοντά έγραψε το 2-0.

Ο Μοζαμβικανός θέλησε να γράψει αυτόν τον επίλογό του ματς, τα κατάφερε, αλλά όχι με τον τρόπο που θα ήθελε. Η τελευταία φάση άνηκε στον ίδιο, χωρίς να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο Πάουλο τσίμπησε ωραίο την μπάλα και έδωσε στον 22χρονο επιθετικό, που πέφτοντας στο έδαφος μπόρεσε να πιάσει δυνατό σουτ και η μπάλα βρήκε στο δεξί δοκάρι του Χουάντερσον.

Πηγή: sport-fm.gr