Η φετινή σεζόν είναι μια από τις πιο δύσκολες που έχει αντιμετωπίσει ποτέ η ομάδα της Άρσεναλ και ο Αρσέν Βενγκέρ δεν φοβάται να το παραδεχτεί. Τα προβλήματα είχαν ξεκινήσει να φαίνονται έντονα από το καλοκαίρι.

«Ήταν ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι καθώς η μισή ομάδα ήθελε να φύγει. Ετοιμαζόμασταν για μια σεζόν χωρίς να ξέρουμε ποιοι θα έρθουν στην ομάδα. Παράλληλα, οι παίκτες που έμειναν αναρωτιόντουσαν μονίμως τι συμβαίνει στον σύλλογο. Κι όλα αυτά ενώ έχεις μια ολόκληρη περιοδεία στην Ασία μπροστά σου», δήλωσε ο Βενγκέρ σε γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό.

«Αυτό που μας έσωσε ήταν ότι είμαστε ένας σύλλογος με απίστευτη χημεία και αφοσίωση. Άλλες ομάδες σίγουρα θα είχαν διαλυθεί εντελώς σε τέτοιες συνθήκες», τονίζει ενώ παράλληλα αναλύει και τις επιλογές που έπρεπε να κάνει ώστε να «σώσει» το σχήμα των Λονδρέζων.

«Αυτό που ξεχνούν πολλοί είναι ότι χάσαμε τρεις παίκτες – κλειδιά. Όλη η βάση του κέντρου μας για την περσινή σεζόν (Wilshere, Nasri, Fabregas) ξαφνικά χάθηκε και εμείς έπρεπε να την ξαναχτίσουμε από την αρχή».

«Έχουμε απογοητεύσει προς το παρόν για αυτή τη σεζόν, αλλά αν σκεφτείτε τις προσδοκίες που είχαν όλοι, είμαστε και πάλι σε καλή κατάσταση. Δεν βρισκόμαστε μακριά σε βαθμούς από την τέταρτη θέση. Όμως οι δύο πρώτες θέσεις φαντάζουν άφταστες», παραδέχτηκε.

Όσο για την περίφημη μεταγραφή του Σαμίρ Νασρί, ο Αρσέν Βενγκέρ σχολίασε:

«Οι παίκτες δεν φεύγουν μόνο για τους τίτλους. Αν συγκρίνεις τα κατορθώματα της Μάντσεστερ Σίτι και της Άρσεναλ, η λογική επιλογή όσον αφορά στους τίτλους είναι η δεύτερη. Απλώς η Μάντσεστερ Σίτι πληρώνει πολύ καλύτερα από την Άρσεναλ».