Τα αγωνιστικά πλάνα του για τον αγώνα της Πέμπτης με την Άντερλεχτ σκέφτεται αν αλλάξει ο Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος ψάχνει την ενδεκάδα που θα είναι πιο αποτελεσματική στο γήπεδο.

Ο Ισπανός τεχνικός προτίθεται να επαναφέρει το 4-2-3-1 με ρόμβο στα χαφ, ένα σύστημα που ήταν άκρως αποτελεσματικό την περασμένη σεζόν, αν και έχει να αντιμετωπίσει αρκετές απουσίες στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

Σε μια δύσκολη έδρα όπως το «Κονστάντ Βάντεν Στοκ», ο τεχνικός της «Ένωσης» θέλει να διασφαλίσει την άμυνά του και για το λόγο θα προσπαθήσει να παρατάξει όσο πιο δυνατό κέντρο μπορεί, ώστε να μην περνάνε φάσεις προς την εστία. Επίσης η έλλειψη ακραίων χαφ αναγκάζει τον Χιμένεθ να… χαραμίζει παίκτες όπως ο Γκούντγιονσεν στα άκρα, οι οποίο είναι πιο αποτελεσματικοί στον άξονα. Αν το σύστημα με ρόμβο τα πάει καλά στο Βέλγιο δεν αποκλείεται να καθιερωθεί και στη Σούπερ Λίγκα, κάτι που είχε συμβεί και την περασμένη σεζόν.

Από την αναμέτρηση κόντρα στους Βέλγους θα απουσιάζουν ο τιμωρημένος Μάκος και ο τραυματίας Καφές, τη στιγμή που παραμένει ερωτηματικό η συμμετοχή του Βάργκας, ο οποίος είναι ανέτοιμος. Οι τρεις αυτές απουσίες μέσων δεν φαίνεται να μπλοκάρουν τη σκέψη του Χιμένεθ να το… γυρίσει σε ρόμβο, έχοντας ως «όπλο» την επιστροφή του Τραϊανού Δέλλα στην άμυνα, η οποία του λύνει τα χέρια. Ο «κολοσσός» απελευθερώνει τον Κάλα, ο οποίος μπορεί να προωθηθεί στα χαφ, όπου μαζί με τον Γκέντσογλου και τον Λαγό, είναι οι τρεις πιο πιθανοί να ξεκινήσουν.

Κάτω από τα δοκάρια θα κάτσει ο Κωνσταντόπουλος, αν καταφέρει να μπει σε κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων μέχρι τις αρχές της εβδομάδας, ενώ Γεωργέας και Καράμπελας έχουν καπαρωμένες τις θέσεις των ακραίων μπακ. Ο Χοσέ Κάρλος θα είναι το «δεκάρι», πίσω από τον Γκούντγιονσεν και έναν εκ των Μπέλεκ και Λυμπερόπουλου, χωρίς να αποκλείεται η χρησιμοποίηση του Λεονάρντο σε ρόλο δεύτερου επιθετικού.

Πηγή: sportfm.gr