Πολύ ψηλά στη μεταγραφική λίστα του Ολυμπιακού για τη θέση του αμυντικού χαφ βρίσκεται ο αρχηγός της Αθλέτικ Μπιλμπάο και αγαπημένο παιδί του Ερνέστο Βαλβέρδε, Πάμπλο Ορμπάιθ.

Όπως αποκαλύπτει η Mundo Deportivo «Βαλβέρδε και Μαρινάκης έχουν τα μάτια τους στραμμένα στην Μπιλμπάο, προκειμένου να βρουν τον αντικαταστάτη του Μοϊσές Ουρτάδο. Γι’ αυτό στρέφουν την προσοχή τους στον Ορμπάιθ».

Αναλυτικά, το δημοσίευμα αναφέρει:

«Ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης της ελληνικής ομάδας, Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Ερνέστο Βαλβέρδε, έχουν τα μάτια τους στραμμένα στην Μπιλμπάο, προκειμένου να βρουν τον αντικαταστάτη του Μοϊσές Ουρτάδο, που θέλουν να πουλήσουν. Ο παίκτης, που ήρθε από την Εσπανιόλ, δεν έχει πείσει.

Την τελευταία σεζόν υπέστη δύο σοβαρούς τραυματισμούς, που τον εμπόδισαν να παίζει τακτικά κι ενώ φάνηκε να συνέρχεται, η απόδοσή του στο φιλικό με την Χέρενφεν και η ήττα με 5-4, έπεισαν τους ιθύνοντες του ελληνικού συλλόγου ότι πλέον δεν κάνει.

Γι’ αυτό στρέφουν την προσοχή τους στον Ορμπάιθ, έναν από τους αγαπημένους ποδοσφαιριστές του “Τσινγκούρι” στην Αθλέτικ. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται έναν μέσο, ακόμη κι αν ο “Μωυσής” συνεχίσει».

Ο Ορμπάιθ ανήκει στην Αθλέτικ Μπιλμπάο από το 2000, έχει πραγματοποιήσει 263 συμμετοχές και έχει πετύχει δέκα γκολ. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Οσασούνα, το 1996.

Πηγή: sport-fm.gr