Την απόκτηση των Χουάν Κάλα, Λαουτάρο Ακόστα και Χοσέ Κάρλος ζήτησε από τη Σεβίλλη ο Μανόλο Χιμένεθ για λογαριασμό της ΑΕΚ.

Ο πρώτος, 22 ετών Ισπανός κεντρικός αμυντικός, είναι η πρώτη επιλογή του Ανδαλουσιανού προπονητή για το κέντρο της άμυνας. Το συμβόλαιό του λήγει το 2014, αλλά ενημερώθηκε πως είναι εκτός πλάνων και μπορεί να αποκτηθεί δανεικός. Ο ίδιος θα ήθελε να αποδεσμευτεί, αλλά κάτι τέτοιο δεν αναμένεται να δεχτεί η Σεβίλλη. Για το κέντρο της άμυνας εξετάζεται και η λύση του 30χρονου Αμπραάμ Παθ, που έμεινε ελεύθερος από την Έρκουλες κι έχει τον ίδιο μάνατζερ με τον Μανόλο Χιμένεθ. Για την περίπτωση αυτή ίσως προκύψουν εξελίξεις μετά το ραντεβού της Πέμπτης ανάμεσα στον Σταύρο Αδαμίδη, τον Μανόλο Χιμένεθ και τον ατζέντη του 47χρονου προπονητή.

Όσο για τους Λαουτάρο Ακόστα και Χοσέ Κάρλος, ο τεχνικός της «Ένωσης» θεωρεί πως μπορούν να ενισχύσουν σημαντικά την ΑΕΚ σε θέση μεσοεπιθετικού και να καλύψουν, πιθανώς και από κοινού, το κενό του Νάτσο Σκόκο. Ο πρώτος, 23 ετών Αργεντινός, δεν έχει κοινοτικό διαβατήριο κι αυτό αποτελεί εμπόδιο για κάθε ομάδα στην Primera Division, ωστόσο το κασέ του, που αγγίζει τις 450.000 ευρώ το χρόνο, είναι υψηλό για τα μέτρα της ΑΕΚ. Αντίθετα, πιο προσιτή λύση είναι αυτή του Χοσέ Κάρλος, του 24 ετών Ισπανού άσου, που έχει συμβόλαιο μέχρι το 2012, πιθανώς να αποδεσμευτεί και οι απαιτήσεις του είναι λίγο πάνω από τις 200.000 ευρώ το χρόνο.

Μετά την Πέμπτη πρόταση

Μετά τη συνάντηση της Πέμπτης μεταξύ Αδαμίδη και Χιμένεθ η ΑΕΚ αναμένεται να καταθέσει πρόταση στον Κίνι, που προορίζεται για την αντικατάσταση του Ίσμαελ Μπλάνκο. Στον 30χρονο Ισπανό φορ οι «κιτρινόμαυροι» προσφέρουν 200.000 ευρώ το χρόνο για διετές συμβόλαιο, αλλά περιμένουν την Αλκορκόν να τον αποδεσμεύσει ή να ζητήσει ένα πολύ χαμηλό αντίτιμο για την πώλησή του.

Εξάλλου, ο εκπρόσωπος του Στιβ Μπέλεκ θα μεταβεί στην Ιταλία για να συζητήσει με την Ουντινέζε το ενδεχόμενο δανεισμού του 18χρονου επιθετικού στην ΑΕΚ.

Απαντούν Δέλλας και «Λύμπε»

Το αργότερο μέχρι την Πέμπτη αναμένονται οι απαντήσεις του Τραϊανού Δέλλα και του Νίκου Λυμπερόπουλου στη βελτιωμένη πρόταση ανανέωσης συμβολαίου που τους έκανε ο Σταύρος Αδαμίδης (περίπου 250.000 ευρώ το χρόνο). Στις τάξεις της ΑΕΚ υπάρχει αισιοδοξία πως αμφότεροι θα πουν το «ναι».

Η ώρα του… Γεωργιάδη

Ραντεβού με τον Πέτρο Θεοδωρίδη για να του καταθέσει την επίσημη πρόταση της ΑΕΚ στον Πανσερραϊκό θα έχει ο Σταύρος Αδαμίδης. Για τον 24χρονο περιφερειακό επιθετικό η «Ένωση» θα προσφέρει 400.000 ευρώ και τον Ανέστη Αργυρίου σαν αντάλλαγμα.

Πηγή: sport-fm.gr