Τα ντροπιαστικά επεισόδια που έλαβαν χώρα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον τελικό του Κυπέλλου από οπαδούς της ΑΕΚ -κατά κύριο λόγο- δεν ήταν απλώς ένας τεράστιος «λεκές» στην ιστορία της «Ένωσης» αλλά και ένα θέμα που θα την απασχολήσει στο άμεσο μέλλον… Πέρα από την δημόσια κατακραυγή, θα έρθει αντιμέτωπη και με μια βαριά τιμωρία.

Με δεδομένο πως είναι υπότροπη τόσο για ευρείας κλίμακας όσο και για εκτεταμένα επεισόδια, ανάλογα με το πώς θα χαρακτηριστούν αυτά που έγιναν στο ΟΑΚΑ, από τα αρμόδια όργανα, την περιμένει ποινή 2-4 αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών και υψηλό χρηματικό πρόστιμο.

Πέραν, λοιπόν, του πρώτου αγώνα που θα δώσει στην έδρα της στα πλέι οφ, με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Βόλου, θα αγωνιστεί -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- χωρίς κόσμο στα υπόλοιπα δύο παιχνίδια της διαδικασίας κόντρα σε ΠΑΟΚ (15/5) και Παναθηναϊκό (25/5).

Επειδή, όμως, στην… Ελλάδα ζούμε, ας υπάρχει κάπου στην άκρη του μυαλού μας πως στο πρόσφατο παρελθόν, ο ΠΑΟΚ… κατάφερε -παρότι ήταν υπότροπος- να τιμωρηθεί τελικά με μία αγωνιστική.

«Χαοτικός τελικός»

Τα σημερινά επεισόδια -όπως γίνεται αντιληπτό- έκαναν το γύρο του κόσμου διασύροντας για πολλοστή φορά τη χώρα μας διεθνώς. Δείτε δύο ενδεικτικούς τίτλους…

Yahoo Sports: «Χαοτικός τελικός, έληξε με εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο»!

The Times of India: «Βίαιες συγκρούσεις στιγμάτισαν την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας από την ΑΕΚ».

Πηγή: sport-fm.gr