Ξεχωριστή αναφορά στον Τάσο Μπακασέτα, αρχηγό της Εθνικής Ελλάδας, έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συζήτηση που είχε με τον Γιώργο Καπουτζίδη στο πλαίσιο συνεδρίου της LIFO με θέμα τη συμπερίληψη και την ισότητα στην κοινωνία.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε θέματα ψυχικής υγείας και για το πώς αυτά αντιμετωπίζονται σήμερα από την κοινωνία, τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι να τα συζητάς ανοιχτά, φέρνοντας και το παράδειγμα της μητέρας του, Μαρίκας Μητσοτάκη.

«Δεν κρύφτηκε ποτέ, μιλούσε ανοιχτά για τα προβλήματα της υγείας της, από τον καρκίνο που πέρασε μέχρι την αναπηρία της, μέχρι και θέματα ψυχικής υγείας», ο πρωθυπουργός τόνισε ότι πρόκειται για θέματα που «μπορούμε πια να τα συζητάμε πιο ανοιχτά και να διαπιστώνουμε ότι δεν είναι θέματα-ταμπού. Διότι ένα μεγάλο ταμπού και μία μεγάλη διάκριση αφορά τα ζητήματα της ψυχικής υγείας», είπε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Μπακασέτα.

«Πραγματικά βγάζω το καπέλο μου όταν ο αρχηγός της Εθνικής Ποδοσφαίρου, ο Τάσος Μπακασέτας, βγαίνει και λέει ανοιχτά: «εγώ πάλεψα με κατάθλιψη και το γεγονός ότι μπορεί να ήμουν σταρ και ποδοσφαιριστής δεν σημαίνει ότι δεν υπήρχε μια σκοτεινή πλευρά πίσω από αυτό, την πάλεψα, μιλώ ανοιχτά» και βοηθά και άλλους να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Χρειαζόμαστε περισσότερα τέτοια παραδείγματα, διότι υπάρχει η διάκριση και το στίγμα και στο θέμα της ψυχικής υγείας».