Η μάχη του τίτλου στην Premier League, δέκα αγωνιστικές πριν το φινάλε, έχει πάρει φωτιά πλέον, αφού η ισοπαλία με 1-1 στο ντέρμπι της Λίβερπουλ με τη Μάντσεστερ Σίτι σημαίνει ότι η κερδισμένη της αγωνιστικής είναι η Άρσεναλ, η οποία έπιασε στην κορυφή την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ.

Η Σίτι ήταν αυτή που πατούσε καλύτερα από το ξεκίνημα της αναμέτρησης στο Άνφιλντ και από το 23ο λεπτό αυτό φαινόταν και στο σκορ, αφού ο Στόουνε έκανε από κοντά το 0-1 μετά την εκτέλεση κόρνερ του Ντε Μπρόινε. Οι Κόκκινοι προσπάθησαν να αντιδράσουν πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου αλλά οι Σόμποσζλαϊ και Ντίας έχασαν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν και η συνέχεια δόθηκε στο β’ μέρος.

Εκεί, η Λίβερπουλ μπήκε πολύ καλύτερα και κέρδισε πέναλτι στο 47′ ο Νούνιες κέρδισε πέναλτι και ο ΜακΆλιστερ ανέλαβε την εκτέλεση στο 50′ και έγραψε το 1-1, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, με την ομάδα του Μάντσεστερ πάντως να αισθάνεται άτυχη.

Γιατί; Επειδή είχε δύο δοκάρια, το πρώτο στο 73′ με τον Φόντεν και το δεύτερο στο 89′ στο διαγώνιο σουτ του Ντοκού. Τελικό αποτέλεσμα, επομένως, το 1-1, με την Άρσεναλ και τη Λίβερπουλ να είναι πλέον μαζί στην 1η θέση με 64 βαθμούς και η Σίτι είναι ακριβώς πίσω τους με 63.