Η Ισπανία είναι μια χώρα με απίστευτο πολιτιστικό πλούτο. Μια χώρα όπου άνθησαν οι τέχνες, όπου το πνεύμα απελευθερώθηκε και αναδείχθηκαν τεράστιες ιστορικές μορφές. Ως εκ τούτου είναι ένας τόπος που κανείς αξίζει όχι μόνο να επισκεφθεί, αλλά να μελετήσει σε βάθος.

Το λογότυπο του Turkish Airlines Final Four, το οποίο θα φιλοξενηθεί στη Βαρκελώνη στο διάστημα 6-8 Μαΐου 2011, είναι εμπνευσμένο από δύο εμβληματικούς καλλιτέχνες της χώρας.

Στον Άντονι Γκαουντί, καταλανό αρχιτέκτονα της Αρ Νουβό, έργα του οποίου κοσμούν τη Βαρκελώνη, με σημαντικότερο την εκκλησία Σαγράδα Φαμίλια, το οποίο έμεινε ημιτελές λόγω του θανάτου του αρχιτέκτονα. Και το Χουάν Μιρό, γεννημένος και αυτός στην Βαρκελώνη, ο οποίος θεωρήθηκε ένας από τους σημαντικότερους υπερρεαλιστές ζωγράφους και γλύπτες του 20ου αιώνα.

Στο Ίδρυμα Χουάν Μιρό, στο Κέντρο Σπουδών Σύγχρονης Τέχνης στη Βαρκελώνη, μπορεί κανείς να θαυμάσει περί των 5.000 σχεδίων του, τα οποία ο ίδιος δώρισε στο ίδρυμα το 1975.

Η τελευταία πινελιά δόθηκε από τον Περέ Αλκομπέρ, εκπρόσωπο των σπορ της Βαρκελώνης, ο οποίος μάλιστα δεσμεύτηκε για την άριστη φιλοξενία, που θα προσφέρει η διοργανώτρια πόλη σε όλους όσοι την επισκεφθούν, κατά τη διάρκεια του τουρνουά.

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει και επίσημα για τη μεγάλη γιορτή του ευρωπαϊκού διασυλλογικού μπάσκετ, του Turkish Airlines Final Four.