Η Γαλλία είναι μία από τις χώρες στις οποίες η οπαδική βία έχει αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια και με τα άσχημα περιστατικά να είναι όλο και περισσότερα στα γήπεδα της Ligue 1 η κυβέρνηση, όπως παραδέχθηκε η υπουργός Αθλητισμού, Αμελί Ουντό-Καστερά, σκέφτεται να απαγορεύσει τις μετακινήσεις των οπαδών.

Στην Ελλάδα αυτό το μέτρο ισχύει εδώ και χρόνια, χωρίς πάντως αυτό να σημαίνει ότι τα αποτελέσματα είναι τέλεια. Μόλις χθες (3/12), άλλωστε, συνέβησαν διάφορα στο Βόλος – Ολυμπιακός ανάμεσα στους οπαδούς των φιλοξενούμενων και την αστυνομία. Όπως και να έχει, πάντως, στα χνάρια της Ελλάδας είναι έτοιμη να βαδίσει και η Γαλλία.

Η υπουργός Αθλητισμού μίλησε στο «France Inter» και παραδέχθηκε ότι υπάρχουν σκέψεις πλέον για απαγόρευση στη μετακίνηση οπαδών και ειδικά μετά τον θάνατο ενός οπαδού της Ναντ έπειτα από μαχαιριές που δέχθηκε πριν τον εκτός έδρας αγώνα με τη Νις.

«Πρόκειται για μια ριζοσπαστική κατάσταση που απαιτεί ριζοσπαστικά μέτρα. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι στο ποδόσφαιρο», είπε η Αμελί Ουντό-Καστερά, με τα νέα, όπως αναφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ, να μην αρέσουν καθόλου στους οργανωμένους οπαδούς των ομάδων και λογικά θα το δείξουν το προσεχές Σαββατοκύριακο.