Αν και δυσκολεύτηκε περισσότερο από ό,τι αναμενόταν και κάποια στιγμή είδε τον αποκλεισμό να πλησιάζει, ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντέδρασε όπως έπρεπε και τελικά νίκησε με 2-1 σετ τον Τόμας Μάχατς και πήρε την πρόκριση για τους προημιτελικούς του τουρνουά της Βιέννης, όπου αντίπαλος θα είναι ο Μπόρνα Γκόγιο.

Ο Έλληνας τενίστας αντιμετώπισε για πρώτη φορά τον Μάχατς, ο οποίος βρίσκεται στο Νο74 της παγκόσμιας κατάταξης, και ήταν το φαβορί για τη νίκη, τόσο επειδή είναι καλύτερος όσο και επειδή είχε μια χαρά ψυχολογία μετά τη νίκη του επί του Ντομινίκ Τιμ. Τα πράγματα, όμως, δεν ήταν τόσο εύκολα τελικά…

Ο Τσιτσιπάς παρουσιάστηκε όπως έπρεπε στο πρώτο σετ και το έκανε δικό του με 6-3 αλλά στο δεύτερο ο Μάχατς αντέδρασε και κάνοντας break στο 4-4 κατάφερε να πάρει το προβάδισμα και τελικά να πάρει το σετ με 6-4.

Όλα, επομένως, κρίθηκαν στο τρίτο, όπου τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά για τον Στέφανο, ο οποίος δέχθηκε νωρίς break και βρέθηκε πίσω με 4-1… Ήταν η στιγμή που ο αποκλεισμός έμοιαζε το πιο πιθανό σενάριο, αλλά ο Τσιτσιπάς αντέδρασε όπως έπρεπε να αντιδράσει το Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης.

Έκανε break, πήρε τρία συνεχόμενα games ισοφαρίζοντας 4-4 και τελικά με νέο break στη συνέχεια προσπέρασε με 6-5 και αμέσως μετά κράτησε το σερβίς και με 7-5 έκανε το 2-1 και προκρίθηκε στους «8».

Τα σετ: 6-3, 4-6, 7-5