Το δεύτερο μέρος της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League άρχισε με τη διεξαγωγή δύο αγώνvν στους οποίους η Μπαρτσελόνα επικράτησε της Σαχτάρ Ντόνετσκ με 2-1 και πανηγύρισε την 3η νίκη ενώ η Φέγενορντ επιβλήθηκε της Λάτσιο με 3-1 και αύξησε τις πιθανότητές της για πρόκριση στους «16».

Στη Βαρκελώνη η Μπάρτσα είχε από το ξεκίνημα του ματς την κατοχή της μπάλας και ήταν στην επίθεση αλλά χωρίς να έχει καθαρές ευκαιρίες, μέχρι που ήρθε τελικά… κατευθείαν το γκολ στο 30′: Ωραία μπαλιά του Γκουντογκάν στον Λόπεθ που κατέβασε και εκτέλεσε σημαδεύοντας το οριζόντιο δοκάρι, βολέ του Φεράν στην επαναφορά και 1-0.

Ένα γκολ που έκανε πιο απλά τα πράγματα για τους Καταλανούς, οι οποίοι στο 36′ έκαναν και το 2-0 με τον Φέρμιν που πήρε την πάσα του Τόρες, απέφυγε τον Αζαρόβι και με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα δοκάρι και μέσα.

Η ομάδα του Τσάβι είχε βάλει από το πρώτο ημίχρονο βάσεις νίκης και η επιβεβαίωση ήρθε στο δεύτερο αφού η Σαχτάρ δεν κατάφερε κάτι περισσότερο από το να μειώσει απλά σε 2-1, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, με τετ α τετ του Σουντάκοβ στο 62′ μετά την πάσα του Αζαρόβι.

Εύκολη νίκη η Φέγενορντ

Στο άλλο παιχνίδι που γινόταν την ίδια ώρα η Φέγενορντ υποδέχθηκε τη Λάτσιο και ήταν από την αρχή καλύτερη, ανοίγοντας το σκορ στο 31′ με τελείωμα του Χιμένες εντός περιοχής μετά την πάσα του Βίφερ.

Έτσι έγινε το 1-0 και στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, στο 45’+2′ για την ακρίβεια, ο Ζερούκι με πολύ ωραίο σουτ εντός περιοχής έγραψε το 2-0.

Από εκεί και πέρα, στο β’ μέρος οι Ολλανδοί διαχειρίστηκαν την κατάσταση όπως έπρεπε, ήταν πολύ προσεκτικοί πίσω, δεν ένιωθαν κάποια απειλή και τελικά έβαλαν και τρίτο γκολ , στο 74′, με τον Χιμένες στην επαναφορά μετά την απόκρουση του Προβεντέλ σε σουτ του Τίμπερ.

Όσο για τη Λάτσιο, η οποία ήταν πολύ κακή, πέτυχε το γκολ της τιμής στο 83′ με πέναλτι του Πέδρο (3-1) μετά την ανατροπή του Καστεγιάνος από τον Λόπες.