Η Αργεντινή νίκησε με 2-0 το Περού στο «Εστάδιο Νασιονάλ» της Λίμα κι έκανε το τέσσερα στα τέσσερα στα προκριματικά της ζώνης της Νότιας Αμερικής για το Μουντιάλ 2026. Απόλυτος πρωταγωνιστής ο ηγέτης της Λιονέλ Μέσι που πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του, ενώ χάρισε μοναδικά highlights «χορεύοντας» στον αγωνιστικό χώρο.

Η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια μπήκε αποφασισμένη στο γήπεδο να μην επιτρέψει στο Περού να πιστέψει πως μπορεί να πάρει κάτι από το παιχνίδι. Σχετικά γρήγορα εδραίωσε την κυριαρχία της με τους Μέσι, Έντσο Φερνάντες, Χουλιάν Άλβαρες, Αλέξις ΜακΆλιστερ και Νίκο Γκονσάλες να της επιτρέπουν να ασκήσει πίεση προς την αντίπαλη εστία. Το γκολ έμοιαζε με θέμα χρόνου να επιτευχθεί. Και ήρθε με τον Νίκο Γκονσάλες να… στρώνει την μπάλα στον Λιονέλ Μέσι από τα αριστερά κι εκείνος με σουτ μέσα από την περιοχή να ανοίγει το σκορ στο 32′.

Δέκα λεπτά αργότερα σε μια παρόμοια φάση ήταν ο Έντσο Φερνάντες εκείνος που βρέθηκε αριστερά και γύρισε την μπάλα προς το σημείο του πέναλτι όπου και πάλι ο Λιονέλ Μέσι ήταν εκεί με οπλισμένο το αριστερό του για να κάνει το 2-0. Έπειτα, η ομάδα του Λιονέλ Σκαλόνι διαχειρίστηκε έξυπνα το ματς και «κλείδωσε» το τρίποντο. Παραμένει σταθερά πρώτη.

Σπουδαία νίκη της Ουρουγουάης

Πλέον, δεύτερη ανέβηκε η Ουρουγουάη που νίκησε με 2-0 τη Βραζιλία στο «Εστάδιο Σεντενάριο» του Μοντεβιδέο. Αν και είχε τον Νεϊμάρ στη σύνθεσή της – παρά τις απειλές πως δεν θα ταξίδευε μετά το επεισόδιο με τα ποπ κορν στο 1-1 με τη Βενεζουέλα – η «σελεσάο» δεν έπαιξε καθόλου καλά. Η ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα ήταν εντυπωσιακή. Προηγήθηκε με τον Ντάρβιν Νούνιες στο 42′. Στο 77′ ο άσος της Λίβερπουλ έδωσε την ασίστ για το δεύτερο τέρμα της «σελέστε» που σημείωσε ο Νικολάς Δε λα Κρους. Όσο για τον Νεϊμάρ, αποχώρησε με φορείο έπειτα από τραυματισμό στο γόνατο – που μοιάζει σοβαρός. Ο Βραζιλιάνος κατά τη μεταφορά του έκλαιγε.

Στα άλλα ματς για την 4η αγωνιστική της προκριματικής διαδικασίας, η Βενεζουέλα πήρε μεγάλη νίκη με 3-0 εναντίον της Χιλής στο «Εστάδιο Μονουμεντάλ δε Ματουρίν» (45’+1′ Σοτέλδο, 72′ Ροντόν, 79′ Ματσίς). Η Παραγουάη επικράτησε με 1-0 της Βολιβίας στο «Εστάδιο Ντεφενσόρες δελ Τσάκο» χάρις στο γκολ του Σανάμπρια στο 69′. Τέλος, Ισημερινός και Κολομβία έμειναν στο 0-0 στο «Εστάδιο Ροδρίγο Πας Ντελγάδο» στο Κίτο.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 4 αγώνες)

  1. Αργεντινή 12
  2. Ουρουγουάη 7
  3. Βραζιλία 7
  4. Βενεζουέλα 7
  5. Κολομβία 6
  6. Ισημερινός 4**
  7. Παραγουάη 4
  8. Χιλή 4
  9. Περού 1
  10. Βολιβία 0
  • Προκρίνονται απευθείας στο Μουντιάλ 2026 οι πρώτες έξι, ενώ η 7η πηγαίνει σε διηπειρωτικό μπαράζ.
  • Ο Ισημερινός άρχισε τα προκριματικά με -3 λόγω τιμωρίας.