Επεισοδιακό ήταν το φινάλε του αγώνα της Βραζιλίας με τη Βενεζουέλα στην «Αρένα Παντανάλ» της Κουϊαμπά (1-1) στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου για τη ζώνη της Νότιας Αμερικής.

Η «σελεσάο» που δέχθηκε το γκολ της ισοφάρισης στο 86′ από τον Μπέγιο της Βενεζουέλας με «ψαλίδι» αποδοκιμάστηκε από το κοινό για την κακή της εμφάνιση και την αδυναμία της να νικήσει μια από τις χειρότερες ομάδες της CONMEBOL.

Κι ο αρχηγός και ηγέτης της Βραζιλίας, ο Νεϊμάρ, βρέθηκε στο επίκεντρο της οργής του κόσμου. Αποχωρώντας από τον αγωνιστικό χώρο με κατεύθυνση τα αποδυτήρια, ο «Νέι» δέχθηκε στο κεφάλι ένα κουτί ποπ κορν. Αμέσως εκνευρίστηκε και αναζητούσε στην εξέδρα να βρει ποιος το έκανε κι άρχισε να δείχνει και να βρίζει.

«Ας έπαιζε εκείνος»

Μετά το τέλος του ματς κι αφού πέρασε από έλεγχο αντιντόπινγκ, ο Νεϊμάρ μίλησε στις κάμερες για το περιστατικό, σύμφωνα με τη βραζιλιάνικη ιστοσελίδα globoesporte.

«Φυσικά είμαστε εδώ και δίνουμε ό,τι μπορούμε, τον καλύτερο μας εαυτό, αλλά αυτό ορισμένες φορές δεν φτάνει και δεν μπορούμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Σε τελική ανάλυση δεν είναι αυτό που περιμένουν από εμάς οι οπαδοί μας. Ωστόσο, ο συγκεκριμένος οπαδός που πέταξε το ποπ κορν, ξέφυγε… Δεν είδα ποιος το έκανε, μόνο είδα το κουτί να έρχεται κατά πάνω μου και σαφώς νευρίασα», είπε ο Βραζιλιάνος επιθετικός και συνέχισε:

«Καταδικάζω τέτοιου είδους συμπεριφορές. Δεν πρέπει να συμβαίνουν, κάνουν κακό στο ποδόσφαιρο. Όποιος κάνει τέτοια πράγματα δεν έχει παιδεία και δεν θα καταφέρει να εκπαιδεύσει το παιδί του με καλό τρόπο. Κι αν εκείνος ο οπαδός διαμαρτυρόταν τόσο και πίστευε πως θα έκανε καλύτερα τα πράγματα, ας προπονούταν και ας έμπαινε να παίξει αυτός κι όχι εγώ».