Ένα απίστευτο περιστατικό κατέγραψαν οι κάμερες στη διάρκεια της νίκης της Αργεντινής επί της Παραγουάης με 1-0 τα ξημερώματα της Παρασκευής (13/10) στο «Εστάδιο Μονουμεντάλ» του Μπουένος Άιρες για τα προκριματικά του Παγκομίου Κυπέλλου του 2026 στη ζώνη της Νότιας Αμερικής. Παίκτης της Παραγουάης έφτυσε τον Λιονέλ Μέσι.

Ο Λιονέλ Μέσι, που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στο 53′ στη θέση του Χουλιάν Άλβαρες με την «αλμπισελέστε» να προηγείται ήδη στο σκορ από το 3′ χάρις στο γκολ του Νικολάς Οταμέντι, λογομάχησε με τον Αντόνιο Σανάμπρια των «γκουαρανί». Στο βίντεο, ο Σανάμπρια φαίνεται να φτύνει τον Αργεντινό σούπερ σταρ.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε, η Αργεντινή «σφράγισε» το τρίποντο και πανηγύρισε την 3η νίκη της σε ισάριθμες αγωνιστικές κάνοντας ακόμη ένα βήμα προς την εξασφάλιση της πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 που θα διεξαχθεί στις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Μεξικό.

Μετά το τέλος του ματς, ο Λιονέλ Μέσι μίλησε για το συμβάν. «Δεν κατάλαβα τίποτα εκείνη την στιγμή, μου το είπαν οι συμπαίκτες μου στα αποδυτήρια πως με έφτυσε. Ούτε που ξέρω ποιο είναι αυτό το παιδί και δεν θα του δώσω και σημασία, να τον κάνω διάσημο και να μιλούν όλοι για εκείνον», ανέφερε ο 35χρονος επιθετικός της Ίντερ Μαϊάμι.

Πρώην της Λα Μασία

Ωστόσο, ο Μέσι μάλλον τον ξέρει κι ενδεχομένως καλά. Ο Αντόνιο Σανάμπρια ήταν κάποτε μέλος της Λα Μασία στην Μπαρτσελόνα κι αγωνίστηκε στην Μπαρτσελόνα Β τη σεζόν 2013-14, φυσικά σε μια περίοδο που στο κλαμπ βρισκόταν και ο Αργεντινός. Ο Σανάμπρια, μάλιστα, είχε προπονηθεί και σε κάποιες περιπτώσεις με την πρώτη ομάδα. Έπειτα, όμως, έφυγε από τους «μπλαουγκράνα» κι έπαιξε σε Σασουόλο, Ρόμα, Σπόρτινγκ Χιχόν, Μπέτις, Τζένοα και πλέον βρίσκεται στην Τορίνο.

Ιστορική γκέλα για τη Βραζιλία

Στα άλλα ματς για προκριματικά του Μουντιάλ στη ζώνη της Νότιας Αμερικής, η Βραζιλία έπειτα από 15 σερί νίκες ως γηπεδούχος στη διαδικασία δεν κατάφερε να επεκτείνει το νικηφόρο σερί της. Έμεινε στο 1-1 με τη Βενεζουέλα – που είναι μια από τις χειρότερες ομάδες της CONMEBOL – στην «Αρένα Παντανάλ» της Κουϊαμπά. Ο Γκαμπριέλ Μαγκαλιάες άνοιξε το σκορ στο 50′, αλλά οι φιλοξενούμενοι έκαναν την έκπληξη στο 86′ με τον Μπέγιο.

Στο μεταξύ, με νίκες συνέχισαν τις υποχρεώσεις τους ο Ισημερινός και η Χιλή. Η «τρι» επικράτησε με 2-1 της Βολιβίας στην Λα Πας (83′ Ραμάγιο – 45′ Πάες, 90’+6′ Ροντρίγκες). Η «ρόχα», πάλι, νίκησε με 2-0 το Περού στο Σαντιάγο (74′ Βαλδές, 90’+1′ αυτ. Λόπες), ενώ Κολομβία και Ουρουγουάη έφεραν 2-2 στην Μπαρανκίγια (36′ Χάμες Ροντρίγκες, 52′ Ούριμπε – 47′ Ολιβέρα, 90’+1′ πέν. Νούνιες).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 3 αγώνες)

  1. Αργεντινή 9
  2. Βραζιλία 7
  3. Κολομβία 5
  4. Ουρουγουάη 4
  5. Χιλή 4
  6. Βενεζουέλα 4
  7. Ισημερινός 3
  8. Παραγουάη 1
  9. Περού 1
  10. Βολιβία 0

*Προκρίνονται αυτομάτως οι έξι πρώτες της βαθμολογίας, ενώ η 7η θα παίξει σε διηπειρωτικό μπαράζ.