Η Λίβερπουλ αντιμετώπισε το Σάββατο (30/9) εκτός έδρας την Τότεναμ για την 7η αγωνιστική της Premier League και ηττήθηκε με 2-1 σε ένα παιχνίδι στο οποίο έμεινε με 9 παίκτες και δέχθηκε το δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις με αυτογκόλ, με τη διαιτησία να εξελίσσεται σε αρνητικό πρωταγωνιστή με όσα έγιναν στο κανονικό γκολ του Λουίς Ντίας που ακυρώθηκε.

Συγκεκριμένα, με το παιχνίδι να είναι στο 0-0, ο Κολομβιανός επιθετικός έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα από κανονική θέση αλλά ο βοηθός διαιτητή είχε σηκώσει το σημαιάκι για οφσάιντ. Στο VAR, όμως, δεν το κατάλαβαν αυτό και θεώρησαν ότι το γκολ είχε μετρήσει, οπότε όταν τσέκαραν τη φάση και είδαν ότι όλα είναι κανονικά απλά ενημέρωσαν τον διαιτητή ότι ο έλεγχος ολοκληρώθηκε.

Από τη στιγμή, λοιπόν, που δεν του είπαν κάτι άλλο, ο ρέφερι θεώρησε ότι το VAR συμφωνεί με την απόφαση του βοηθού για οφσάιντ και ακύρωσε το γκολ. Λίγα δευτερόλεπτα μετά όμως, όπως αναφέρει ο αγγλικός Τύπος, με το παιχνίδι να έχει ξαναρχίσει, στην αίθουσα του VAR αντιλήφθηκαν ότι ο βοηθός κακώς είχε ακυρώσει το γκολ και ότι οι ίδιοι βασικά τον… δικαίωσαν με το να μην πουν στον διαιτητή ότι δεν υπήρχε οφσάιντ.

Όλα αυτά, φυσικά, προκάλεσαν την οργή της Λίβερπουλ, με την Επιτροπή Διαιτησίας να εξηγεί τι ακριβώς έγινε, να κάνει λόγο για ανθρώπινο λάθος και να απολογείται σε όλους.