Το καλοκαίρι του 2020 ο Κώστας Τσιμίκας άφησε την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό για να συνεχίσει την καριέρα του στην Αγγλία με τη Λίβερπουλ, ομάδα στην οποία θα βρίσκεται τουλάχιστον μέχρι το 2027 μετά την ανανέωση του συμβολαίου του, όπως ανακοίνωσε και επισήμως το κλαμπ.

Εδώ και εβδομάδες τα αγγλικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για καταρχήν συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές για την επέκταση της συνεργασίας τους και από εκεί και πέρα απέμενε αυτό να επισημοποιηθεί κιόλας.

Η ανακοίνωση, λοιπόν, της Λίβερπουλ για την ανανέωση του συμβολαίου του Τσιμίκα μέχρι το 2027 είναι γεγονός, με τον διεθνή Έλληνα αριστερό μπακ να μην κρύβει τη χαρά του στις δηλώσεις του.

«Νιώθω πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ για να επεκτείνω το συμβόλαιό μου. Νιώθω ότι όλες οι θυσίες που έκανα και άλλα πράγματα, η δουλειά μου, όλα αποδίδουν. Αλλά αυτό με κρατά γεμάτο κίνητρο και για το μέλλον», είπε αρχικά και συνέχισε.

«Όπως έχω πει σε πάρα πολλές συνεντεύξεις αυτή η ομάδα έχει πάρα πολλά πράγματα να πετύχει και ήθελα να γίνω από το πρώτο λεπτό κομμάτι της».

Ο Τσιμίκας έχει κάνει μέχρι στιγμής 63 συμμετοχές στη Λίβερπουλ και η κορυφαία στιγμή του, ασφαλώς, ήταν η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι που σήμανε την κατάκτηση του κυπέλλου Αγγλίας κόντρα στην Τσέλσι το 2022.