Ξαναζωντάνεψε χθες στα δικαστήρια Βόλου το φρικτό έγκλημα που σημειώθηκε έξω από νυχτερινό μπαρ στα Παλαιά Βόλου. Κατηγορούμενος στην υπόθεση ήταν ο 22χρονος παραγγελιοδότης του εγκλήματος.

Ο εκτελεστής του εγκλήματος όπως είναι γνωστό, ο 33χρονος Αλβανός, που είχε ήδη από το Μάιο του 2018 καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη με αμετάκλητη απόφαση, πέθανε τον περασμένο Δεκέμβρη κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στις δικαστικές φυλακές Λάρισας, όπου εξέτιε την ποινή του.

Ο 22χρονος κατηγορούταν για ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία από πρόθεση που τελέστηκε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και χθες απολογούμενος στο δικαστήριο που συνεδρίαζε έως αργά το μεσημέρι κεκλεισμένων των θυρών, ισχυρίστηκε ότι δεν φέρει καμία ευθύνη, σύμφωνα με το taxydromos.gr.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δεν παρότρυνε και δεν προκάλεσε την απόφαση του 33χρονου Αλβανού να παρασύρει με το αυτοκίνητό του τον άτυχο πατέρα τριών παιδιών, όμως με τους ισχυρισμούς του δεν έπεισε το δικαστήριο.

Στο δικαστήριο εξετάστηκαν ως μάρτυρες η μητέρα του θύματος, η αδερφή και ο σύζυγός της καθώς επίσης και αυτόπτες μάρτυρες της φρικτής δολοφονίας.

Η αδερφή του θύματος που ήταν παρούσα στη δολοφονία δήλωσε βεβαία στο δικαστήριο ότι ο κατηγορούμενος φώναζε στον συγγενή του να σκοτώσει τον 29χρονο. Στο περιβάλλον τους είχε απειλήσει ότι θα κάνει κακό.

Τι είπαν οι μάρτυρες

Μάρτυρες της φοβερής ανθρωποκτονίας επισήμαναν ότι το αυτοκίνητο είχε αναπτύξει ιλιγγιώδη ταχύτητα, ότι η κίνησή του ήταν ευθεία, ότι κινούταν σε αντίθετο ρεύμα όταν ο οδηγός του οχήματος ο 33χρονος Αλβανός πατούσε το γκάζι και ανέπτυσσε ταχύτητα για να σκοτώσει τον άτυχο οικογενειάρχη.

Στον δρόμο δεν υπήρχαν παρκαρισμένα αυτοκίνητα, ούτε υπήρχε κίνηση, περιέγραψαν ακόμη για την κυκλοφοριακές συνθήκες που επικρατούσαν, όταν είδαν μπροστά τους τυχαίως την ανθρωποκτονία ενώ περνούσαν έξω από το καφέ μπαρ.

Η εισαγγελέας έδρας πρότεινε την ενοχή του κατηγορούμενου όπως κατηγορείται και ζήτησε να επιβληθεί ποινή φυλάκισης. Το δικαστήριο έκρινε τον 22χρονο ένοχο, όμως αποφάσισε να μην του επιβάλει ποινή φυλάκισης, αλλά μέτρα αναμόρφωσης.

Λαμβάνοντας υπόψη το νεαρό της ηλικίας του κατηγορούμενου, που όταν σημειώθηκε το έγκλημα ήταν ηλικίας 17 ετών, τον πρότερο σύννομο βίο, αλλά και την καλή διαγωγή που επέδειξε μετά το έγκλημα, καθώς μέχρι σήμερα έδινε ανελλιπώς «παρών» στην Υπηρεσία Ανηλίκων Βόλου, το δικαστήριο επέβαλε έξι χρόνια μέτρα αναμόρφωσης σε ίδρυμα αγωγής με έφεση.

Στην απόφαση του δικαστηρίου ελήφθη υπόψη η αμετάκλητη καταδίκη του φυσικού αυτουργού του εγκλήματος. Μετά τη δίκη ο καταδικασθείς άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.