Μέσα σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα ξεκίνησε για να διακόψει η δίκη των 24 κατηγορουμένων για την υπόθεση «DePuy» και αφορά στην πώληση υπερκοστολογημένου ορθοπεδικού εξοπλισμό που φέρεται να επετεύχθη μέσω δωροδοκιών σε γιατρούς και στελέχη νοσοκομείων.

Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτά τα αιτήματα αναβολής που υπέβαλαν τρείς κατηγορούμενοι -ενός αλλοδαπού στελέχους της εταιρίας και δυο Ελλήνων κατηγορουμένων- λόγω ασθένειας υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως η οποία επισήμανε τον κίνδυνο παραγραφής αδικημάτων στην υπόθεση.

Η δίκη, τελικά , διεκόπη για την 1η Νοεμβρίου 2016 καθώς ένας κατηγορούμενος δεν εκπροσωπείτο από συνήγορο υπεράσπισης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο , οι κατηγορούμενοι φέρονται να εμπλέκονται στην πώληση, από τη θυγατρική του αμερικανικού κολοσσού Johnson & Johnson, νοσοκομειακού εξοπλισμού με «καπέλο» άνω του 35% επί της πραγματικής του αξίας σε 114 νοσοκομεία της Αθήνας αλλά και της επαρχίας, μεταξύ αυτών το ΚΑΤ, Παπανικολάου και το Αττικόν.

Τα στελέχη της βρετανικής εταιρίας κατηγορούνται πως πέτυχαν να προωθήσουν τον εξοπλισμό στα ελληνικά νοσοκομεία δίνοντας «φακελάκια» αλλά και …μοναδικά δώρα όπως εισιτήρια για συνέδρια στο Ελσίνκι και την Κούβα, εκδρομή στην Αγία Πετρούπολη κ.α.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόντες στη δικαστική αίθουσα ήταν, σήμερα, δεκάδες νομικοί παραστάτες του ελληνικού δημοσίου και νοσοκομείων προκειμένου να δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής στη δίκη επικαλούμενοι τη ζημία  που κατά το παραπεμπτικό βούλευμα υπέστησαν από τη δράση των κατηγορουμένων.