Εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές και ληστείες σε βάρος πελατών καταστημάτων νυχτερινής διασκέδασης στη Ρόδο εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, έπειτα από πολύμηνη έρευνα.

Επτά συλληφθέντες κατηγορούνται ότι εκμεταλλεύονταν την κατάσταση πελατών – θαμώνων, που είχαν καταναλώσει αλκοόλ, παίρνοντας τις πιστωτικές τους κάρτες και κάνοντας με αυτές αγορές και συναλλαγές.

Οι συλληφθέντες είναι τρεις άνδρες και τέσσερις γυναίκες ηλικίας από 23 έως 47 ετών, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται άλλοι τέσσερις συνεργοί τους.

Ηγετικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, είχαν δύο συλληφθέντες Έλληνες ηλικίας 45 και 46 ετών, συνιδιοκτήτες καταστημάτων νυχτερινής διασκέδασης. Οι κατηγορούμενοι, με αρχηγούς τους δυο συνιδιοκτήτες και τη συνέργεια εργαζομένων και σερβιτόρων, έπαιρναν τις πιστωτικές κάρτες, αποσπούσαν τους κωδικούς και στη συνέχεια έκαναν αγορές και αναλήψεις χρεώνοντας τα θύματά τους.

Συνολικά έχουν εξιχνιαστεί είκοσι περιπτώσεις αφαίρεσης χρημάτων και αντικειμένων, τρεις το καλοκαίρι του 2017 και οι υπόλοιπες από τον Μάιο έως αρχές Αυγούστου του 2018.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου.

(φωτογραφία αρχείου)