Τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την αυστηροποίηση των μέτρων στα γήπεδα σχολίασε το πρωί της Τρίτης (12/12) ο πατέρας του Άλκη Καμπανού που δολοφονήθηκε στη Θεσσαλονίκη. «Υπήρχαν μέτρα από πριν τα οποία εκ του αποτελέσματος κρίθηκαν ότι δεν ήταν επαρκή γιατί θρηνήσαμε τα θύματα. Δεν είμαι εγώ εδώ για να κρίνω τα μέτρα. Όλα τα μέτρα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Ουσιαστικά πήραμε πιο αυστηρά πράγματι η πολιτεία πιο αυστηρά μέτρα. Αλλά αυτό δεν πρέπει να μας εφησυχάζει» σημείωσε.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις» ο Αριστείδης Καμπανός υπογράμμισε τονίζοντας ότι από τη δολοφονία του γιου του πέρασαν δύο χρόνια «δυστυχώς θρηνούμε ακόμη θύματα λόγω της οπαδικής βίας και του τυφλού τυφλό μίσους».

«Είχαμε τον Μιχάλη και τώρα έχουμε το παλικάρι από την αστυνομία που πήγε στην εντατική να του ευχηθούμε να αναρρώσει και με υγεία να επιστρέψει στην δουλειά του» είπε.

Όπως είπε το θέμα της βίας σε αθλητικούς χώρους δεν είναι μόνο θέμα πολιτείας αλλά όλων μας. «Είναι θέμα της αστυνομίας, είναι θέμα της δικαιοσύνης, είναι θέμα της ίδιας της κοινωνίας μας. Οι οικογένειες αυτών των παιδιών που συμμετείχαν σε αυτά τα επεισόδια δεν είδαν ότι τα παιδιά τους, ότι κάτι λάθος κάνουν κάτι στραβό, να τα νουθετήσουν… Κάτι λάθος υπάρχει σε αυτή την κοινωνία μας» σημείωσε.

«Κοινός παρανομαστής όλων αυτών των επεισοδίων και με τον Άλκη και με τον Μιχάλη είναι το νεαρό της ηλικίας. Αντί η Ελλάδα να στηρίζεται στα νέα παιδιά, ουσιαστικά βλέπουμε ότι τα νέα παιδιά τα έχουμε χάσει. Τα καθοδηγούν κουκουλοφόροι άνθρωποι για να κάνουν τέτοιες πράξεις» συμπλήρωσε.

Ο Αριστείδης Καμπανός δεν παρέλειψε να πει ότι οι ομάδες ξέρουν τους υποκινητές των επεισοδίων και πρέπει να τους αποβάλλουν από τους συλλόγους τους για να μην επαναληφθούν αντίστοιχα γεγονότα.

Αναρωτήθηκε μάλιστα ποιοι είναι αυτοί που καθοδηγούν τα παιδιά και σημείωσε: «Πρέπει να τους αποβάλλουμε αυτούς ανθρώπους. Τα παιδιά επηρεάζονται από την οικογένειά τους, από το περιβάλλον. Πρέπει να τα μεγαλώσουμε με ηθικές αξίες. Αυτά τα παιδιά μεγάλωσαν μέσα στην οικονομική κρίση και δεν ήταν κρίση οικονομική, αλλά κρίση αξιών».

«Δεν πρέπει να τη στοχοποιούμε την αστυνομία»

Μιλώντας στους δημοσιογράφους Χριστίνα Βίδου και Κώστα Παπαχλιμίντζο ο Αριστείδης Καμπανός αναφέρθηκε και στους γονείς του 18χρονου καθ’ ομολογίαν δράστη της επίθεσης στον αστυνομικό που χαρολαπεύει καλώντας τους «να αγκαλιάσουν το παιδί τους και να του πουν τι λάθος έχει κάνει».

«Την αστυνομία πρέπει να την αγαπάει και να τη σέβεται ο απλός πολίτης. Δεν πρέπει να τη φοβούνται. Δεν πρέπει να τη στοχοποιούμε την αστυνομία. Δεν πρέπει να τη βάζουμε απέναντι στο λαό. Πρέπει να μάθουμε να σεβόμαστε και τους νόμους και τις αρχές του κράτους» συμπλήρωσε ο πατέρας του Άλκη Καμπανού.

Σχολιάζοντας τα μέτρα της Πολιτείας ο ίδιος αναφέρθηκε όχι μόνο στην ανάγκη για αποτροπή αλλά και στο θέμα της πρόληψης. «Πρέπει να αλλάξουμε, να διαμορφώσουμε ένα διαφορετικό εκπαιδευτικό σύστημα. Χρειάζεται και παιδεία να δώσουμε στα παιδιά μας. Σε αυτό πάσχουμε σαν κοινωνία», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Ο αθλητισμός ενώνει και δεν σκοτώνει»

«Χρειάζεται να επικοινωνούμε με τα παιδιά μας. Έχουμε αφήσει τα παιδιά μας μόνα τους να μεγαλώσουν, με αποτέλεσμα οι κακοπροαίρετοι και ανεγκέφαλοι να τα επηρεάζουν» δήλωσε.

Απαντώντας τέλος σε ερώτηση τι είναι αυτό που οπλίζει το χέρι ενός παιδιού επανέλαβε ότι τα παιδιά επηρεάζονται και υπεύθυνοι είναι οι κουκουλοφόροι και πραγματικοί καθοδηγητές τους οποίους γνωρίζουν οι διοικήσεις των ομάδων. «Οι επικεφαλής των ομάδων τους γνωρίζουν. Πιθανόν να τους γνωρίζει και η αστυνομία. Πρέπει να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Να ξεκαθαρίσει ο χώρος του ποδοσφαίρου από κακοποιά στοιχεία. Ο αθλητισμός ενώνει και δεν σκοτώνει».

«Πρέπει κάποτε κάποια στιγμή να καταλάβουν ότι οι ομάδες ότι οι ποδοσφαιριστές είναι οι πρωταγωνιστές και όχι οι οπαδοί που θέλουν να πάρουν τον ρόλο του πρωταγωνιστή κάνοντας τέτοιες βίαιες πράξεις» δήλωσε κλείνοντας.