Ιδιαίτερα σημαντική χαρακτηρίζουν οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής τη μαρτυρία ενός πρώην αστυνομικού, ο οποίος ισχυρίζεται πως είδε τους δράστες που τοποθέτησαν τη παγιδευμένη μοτοσικλέτα μπροστά από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών στη Λ. Ριανκούρ.

Όπως αναφέρει ο αυτόπτης μάρτυρας, είδε δύο άτομα, που πιθανότατα φορούσαν στολές αστυνομικών, οι οποίοι άφησαν το μοτοσικλέτα μπροστά από τα δικαστήρια. Όταν τον είδαν να τους κοιτάζει επίμονα, του είπαν πως το μηχανάκι είχε χαλάσει γι’ αυτό και το άφησαν σ’ αυτό το σημείο. Μετά, τους είδε να κατευθύνονται σε έναν κάθετο δρόμο, να μπαίνουν σε ένα λευκό βαν και να φεύγουν.

Την ίδια ώρα, εξετάζονται κι άλλες μαρτυρίες περίοικων, κυρίως ηλικιωμένων, οι οποίοι κατάφεραν να συγκρατήσουν τους αριθμούς από τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων που κινούνταν την ώρα της έκρηξης, ή λίγο πιο μετά, επί της Ριανκούρ.

Στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει και οι δύο τηλεφωνικές κλήσεις που έκανε ο άγνωστος στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και τον τηλεοπτικό σταθμό Alter, προειδοποιώντας ότι θα εκραγεί βόμβα. Αισιοδοξούν πως από την ανάλυση των κλήσεων ίσως καταφέρουν να βρουν κάποια στοιχεία που μπορεί να τους οδηγήσουν στην αποκάλυψη της ταυτότητας των δραστών.