Αντιδράσεις στους κόλπους των αστυνομικών και των ειδικών φρουρών που υπηρετούν στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. προκάλεσε η απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, υποστράτηγου Αστέριου Μαντζιώκα, να εφοδιαστούν με μπλοκ και να βεβαιώνουν τροχονομικές παραβάσεις.

Θα προηγηθεί εκπαίδευση των ανδρών και των γυναικών της συγκεκριμένης υπηρεσίας ώστε σε χρονικό διάστημα μικρότερο των τριών μηνών να είναι σε θέση να βεβαιώνουν και τροχονομικές παραβάσεις. Πρόκειται για μία πρακτική που ακολουθείται σε μεγάλες πόλεις της επαρχίας, όχι όμως και στην Αττική όπου η Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. ασχολούνταν αποκλειστικά με την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. κάνουν λόγο για μία κίνηση που θα… λύσει τα χέρια των αστυνομικών που αν κι έβλεπαν μπροστά τους παραβάσεις, επί της ουσίας δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι.

Ωστόσο, υπάρχει και η άλλη άποψη ότι ο ρόλος της ταχυκίνητης Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. δεν μπορεί να είναι ο ίδιος με αυτόν της Τροχαίας, καθώς αποστολή της είναι να παρεμβαίνει άμεσα σε σήματα που λαμβάνει το κέντρο της Άμεσης Δράσης π.χ. ληστείες, διαρρήξεις, κλοπές κ.ά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι συνδικαλιστές αναμένεται να ζητήσουν συνάντηση με την πολιτική και φυσική ηγεσία του Σώματος, προκειμένου να εκφράσουν τις ενστάσεις τους.