Ένας υποψήφιος βουλευτής ήταν μάρτυρας στα επεισόδια της ΑΣΟΕΕ, όταν κουκουλοφόροι άρχισαν να πετούν πέτρες και να καταδιώκουν το περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. και ένας αστυνομικός πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό. Σύμφωνα με την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και τον Γιώργο Παπαδάκη, η ζωή του υποψηφίου βουλευτή που έτυχε να περνά με το αυτοκίνητό του από την Πατησίων, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη επεισόδια έξω από την ΑΣΟΕΕ, κινδύνευσε και τώρα φαίνεται να είναι έτοιμος να καταθέσει υπέρ των αστυνομικών.

Ο υποψήφιος βουλευτής της Αριστεράς είναι στη διάθεση του αστυνομικού – αν αυτός κινηθεί νομικά – να καταθέσει υπέρ του, όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή, με τον παρουσιαστή να επικαλείται τον πρόεδρο των αστυνομικών νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργο Καλλιακμάνη.

Στην εκπομπή του ΑΝΤ1 μίλησε και ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών, Βασίλης Ντούμας. «Δημιουργείται σύγχυση στο ρόλο του δράστη και του αστυνομικού. Ξεχάσαμε τον μπαχαλάκια και ψάχνουμε τον αστυνομικό», δήλωσε για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς έξω από την ΑΣΟΕΕ.

Ο Βασίλης Ντούμας επεσήμανε, με αφορμή την ΕΔΕ που έχει διεταχθεί πως, «δεν μπορεί να αποτελεί η Πατησίων άβατο για περιπολικό» και κατήγγειλε ότι, δεν έχουν γίνει έρευνες για επιθέσεις κατά αστυνομικών, όπως αυτήν με τον «Άγγελο της Νέας Σμύρνης» και τον «εγκαυματία στου Ζωγράφου».

Ερωτηθείς για το «αν έχει δοθεί εντολή στην ΕΛ.ΑΣ. για πιο χαλαρή στάση ενόψει των εκλογών», απάντησε εκφράζοντας την πεποίθηση πως, δημιουργείται στους πολίτες «σύγχυση λόγω της διαχείρισης του περιστατικού, λόγω των πολιτικών που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το γεγονός».

Όπως τόνισε, «ο εισαγγελέας έλαβε υπόψη το νόμο που λέει πως αν ο αστυνομικός έχει εξαντλήσει όλα τα μέσα, μπορεί μετά να πραγματοποιήσει προειδοποιητικά πυρά» και κατέληξε πως, «αυτό θα έκανε κάθε σωστός επαγγελματίας που θέλει να προστατέψει τον οπλισμό του, τους συναδέλφους του και τους πολίτες. Αυτό θα έκανα κι εγώ, αν είχα την επαγγελματική ψυχραιμία».