Μια νέα μαρτυρία για την «Κιβωτό του Κόσμου» βγήκε στη δημοσιότητα, από έναν πρώην φιλοξενούμενο, ο οποίος υπό τη μορφή της ανωνυμίας ανέφερε ότι βρέθηκε για 9 μήνες στην απομόνωση, ενώ τον ανάγκασαν να αφήσει το σχολείο και να δουλεύει.

Το άτομο μίλησε στο «Live News» με καλυμμένα χαρακτηριστικά και το όνομα Παΐσιος -φέρεται να του το έδωσαν οι υπεύθυνοι της ΜΚΟ- και ανέφερε πως «γύρω στα 12 – 13 έτη μου, με βάφτισαν ξανά. Ενώ είχα ήδη όνομα μέχρι τότε, έλεγαν “σου έχουμε κρυμμένο όνομα, δε θα σου το πούμε”, μέχρι να με βαφτίσουν. Μπήκα στη δομή του Κολωνού το καλοκαίρι του 2013 μαζί με τις αδερφές μου. Θυμάμαι είχα χαρεί πολύ γιατί είχα δει πολλά παιδιά και κάποια τα ήξερα από έξω».

«Πήγα εκεί, ήμουν λίγο άτακτος, και αρχίζανε και μου την έμπαιναν πολύ. Έφαγα πάρα πολύ ξύλο, δεν ήταν σαν αυτές τις σφαλιάρες που ρίχνεις στα μικρά παιδάκια. Έφαγα και γροθίδια και κλοτσίδια. Αυτό λέγεται “συνέπεια” εκεί. Με έβαλαν να δουλέψω, να μην ξαναπάω σχολείο. Ο Πασχάλης και η γυναίκα του ξέρουν τι μου έκαναν. Και άλλα δύο παιδιά ξέρουν που ήταν εκεί. Την εντολή δεν ξέρω αν την έδινε ο πάτερ, αλλά ήξερε ότι τις έτρωγα. Με κλείδωσαν σε ένα γραφείο και τις έτρωγα εκεί. Μια βδομάδα έγινε αυτό, μέχρι να με στείλουν στη Χίο», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ανέφερε πως «είχα μπει σε απομόνωση, ήμουν 9 μήνες μέσα, έβγανα έξω μόνο 08.00 με 15.00 για να δουλέψω και με ξαναέκλειναν μέσα και όταν θυμόντουσαν μου έφερναν φαγητό. Ήταν ένα μικρό δωμάτιο με μια τουαλέτα. Παρακαλούσα να βγω, να πάω σχολείο, ήμουν 15 χρόνων. (…) Ο πάτερ Αντώνιος με ρώτησε τι θέλω να γίνω και του είπα κομμωτής γιατί είναι εύκολο και τα βγάζω πέρα. Μου είπε ότι αυτό είναι για γυναίκες, ότι δεν είναι για το σώμα μου γιατί είμαι ογκώδης και μου είπε ότι είμαι για την οικοδομή. Μου είπε “ο Θεός σου έδωσε αυτό το σώμα, για να κάνεις αυτό”. Δούλεψα στην “Κιβωτό” στη Χίο για δέκα λεπτά του ευρώ την ώρα. (…) Όταν μάζεψα χρήματα, πήρα ένα κινητό για να επικοινωνώ με την οικογένειά μου. Μου έλεγχαν με ποιον μιλάω στο κινητό».