Επανεκκίνηση σήμερα της δίκης του Πέτρου Φιλιππίδη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. Η εκδίκαση της υπόθεσης του κατηγορούμενου ηθοποιού για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού ξεκίνησε πριν από, περίπου, τέσσερις μήνες και συνεχίζεται με καταθέσεις μαρτύρων.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος έχει αποφυλακιστεί, μέχρι τώρα έχει επιλέξει να παρακολουθεί από το εδώλιο τις καταθέσεις όλων των μαρτύρων, μετρώντας αντίστροφα για τη στιγμή που θα κληθεί να απολογηθεί.

Σήμερα, αναμένεται να απαντήσει στις ερωτήσεις της υπεράσπισης φίλη της τρίτης καταγγέλλουσας, που έχει κατηγορήσει τον Πέτρο Φιλιππίδη για απόπειρα βιασμού μέσα στο αυτοκίνητο του. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης είναι προγραμματισμένο να ανέβει στο βήμα του μάρτυρα ο πατέρας της δεύτερης νεαρής γυναίκας που κατηγορεί τον ηθοποιό ότι αποπειράθηκε να την βιάσει μέσα στο καμαρίνι του. Επίσης, δεν αποκλείεται να καταθέσει και μια φίλη της καταγγέλλουσας στην οποία φέρεται να είχε εξομολογηθεί το περιστατικό.

Σειρά στο βήμα το μάρτυρα, θα πάρουν, σύμφωνα με τον κατάλογο των μαρτύρων, ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος υπήρξε στενός φίλος του κατηγορούμενου ηθοποιού αλλά και η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη, Ελπίδα Νίνου.

Οι καταθέσεις των συγκεκριμένων μαρτύρων αναμένονται, εκτός απροόπτου, στις συνεδριάσεις της ερχόμενης εβδομάδας.