Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται ένα βίντεο – ντοκουμέντο, το οποίο φέρνει στη δημοσιότητα το Newsbeast, από τη δράση συμμορίας που κλέβει αυτοκίνητα με μία νέα μέθοδο, αυτή του… σπρωξίματος. Πρόκειται για συμμορία που μέχρι στιγμής έχει εντοπιστεί να «χτυπά» στη Δυτική Αττική.

Όπως φαίνεται στο βίντεο – ντοκουμέντο, δύο μέλη της συμμορίας ανοίγουν με χαρακτηριστική άνεση τη συρόμενη πόρτα ενός υπαίθριου χώρου γκαράζ πολυκατοικίας. Ο ένας από τους δύο μπαίνει σαν κύριος μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα στο Ι.Χ. αυτοκίνητο και στη συνέχεια ενεργοποιεί τα ηλεκτρονικά του, χωρίς όμως να βάζει μπροστά τη μηχανή του οχήματος. Την ίδια ώρα, ο συνεργός του σπρώχνει το Ι.Χ. αυτοκίνητο με τα χέρια και το βγάζει από τον χώρο στάθμευσης στο δρόμο, χωρίς και πάλι να βάζουν μπροστά τη μηχανή.

Στη συνέχεια, ένα τρίτο μέλος της συμμορίας φτάνει αμέσως στο σημείο με ένα μαύρο όχημα και αρχίζει να… σπρώχνει το κλεμμένο Ι.Χ. αυτοκίνητο, το οποίο απομακρύνεται από το σημείο με αυτόν τον παράξενο τρόπο. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πρόκειται για μέθοδο που έχει παρατηρηθεί τουλάχιστον άλλη μία φορά το τελευταίο χρονικό διάστημα στη Δυτική Αττική.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, επιχειρώντας να αξιοποίησαν υλικό από κάμερες ασφαλείας και διαχείρισης κυκλοφορίας επιχειρούν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους δράστες.