Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ένας 62χρονος που συνελήφθη για δύο ληστείες σε σούπερ μάρκετ και μία απόπειρα ληστείας σε περίπτερο. Μάλιστα όταν συνελήφθη δήλωσε… συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων αναφέρει το thenewspaper.gr.

Ο άνδρας βρέθηκε χθες (6/4) στα δικαστήρια του Βόλου και του ασκήθηκε δίωξη για ληστεία κατ’ εξακολούθηση, παράνομη οπλοφορία κατ’ εξακολούθηση και οπλοκατοχή. Δήλωσε αθώος και ζήτησε αναβολή από την ανακρίτρια.

Ο φερόμενος ως δράστης των δύο ληστειών και της μίας απόπειρας, ισχυρίστηκε ότι πολλοί φορούν καφέ μπουφάν και τα ίδια υποδήματα τα οποία έχουν καταγραφεί από τις κάμερες των δύο σούπερ μάρκετ. Παράλληλα ανέφερε πως όλοι γνωρίζουν να ανοίγουν μία ταμειακή μηχανή. Στη μία από τις δύο ληστείες ο 62χρονος φέρεται να υπόδειξε στην ταμία πώς ανοίγει η ταμειακή μηχανή, όταν αυτή του είπε ότι δεν μπορεί να του δώσει τα χρήματα γιατί δεν ξέρει να την ανοίξει.

«Μπράβο, έχεις καρδιά»

Ο κατηγορούμενος μέχρι το 2014 λειτουργούσε περίπτερο στον Πειραιά από όπου και κατάγεται. Μάλιστα, όταν στις 29/11 αποπειράθηκε να ληστέψει περίπτερο και ο ιδιοκτήτης αντιστάθηκε, φέρεται να του είπε «μπράβο, έχεις καρδιά».

Σχετικά με τα ευρήματα που εντοπίστηκαν στο σπίτι του μετά την έρευνα της αστυνομίας (δύο συσκευές τίζερ, σπρέι πιπεριού, τσεκούρι και δύο κυνηγετικά μαχαίρια), ισχυρίστηκε πως τα είχε για ασφάλεια για τα άγρια ζώα κατά τη διάρκεια διαβίωσής του στο βουνό. Παράλληλα στην οικία του 62χρονου βρέθηκε μια πλαστική χειροβομβίδα (παιχνίδι) και μια ζώνη παντελονιού στην οποία είχε ενσωματώσει κουτάκια από αναψυκτικά τυλίγοντας πάνω τους καλώδια και ένα διακοπτάκι, παραπέμποντας σε εκρηκτικό μηχανισμό. Δικαιολογώντας αυτά τα ευρήματα είπε πως τα είχε για τις Απόκριες.