Την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από κοινού αντιμετωπίζουν η 29χρονη και ο σύντροφός της που πρωταγωνιστούν στην φρικιαστική δολοφονία του 7χρονου Ανδρέα, που αποκαλύφθηκε το Σάββατο στην Κυψέλη κι έχει σοκάρει ολόκληρη τη χώρα.

Μέσα στις επόμενες ημέρες, το ζευγάρι θα βρεθεί ενώπιον της 12η Τακτικής Ανακρίτριας, προκειμένου να απολογηθεί για το σοκαριστικό έγκλημα που κρατούσαν κρυφό επί πέντε χρόνια.

«Του έβαλα μονωτική ταινία στο στόμα και του έκλεισα παράλληλα τη μύτη με τα χέρια μου»

Ανατριχίλα προκαλούν όσα φέρεται να είπε ο 33χρονος Πολωνός στις αρχές αναφορικά με τον μαρτυρικό θάνατο του 7χρονου και την προσπάθειά του να καλύψει το έγκλημα.

«Του έβαλα μονωτική ταινία στο στόμα και του έκλεισα παράλληλα τη μύτη με τα χέρια μου, γιατί ήθελα να το συνετίσω, επειδή έκανε συνεχώς αταξίες.

Μόλις κατάλαβα ότι ήταν νεκρό το παιδί έφτιαξα ένα πρόχειρο “τάφο” με τούβλα στο δώμα. Οταν αργότερα μας έκαναν έξωση από το διαμέρισμα έβαλα τα οστά του σε μια εργαλειοθήκη και τα είχα μαζί μου όπου και αν πήγαινα, αφού για ένα διάστημα ήμουν άστεγος», είπε ο 33χρονος, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σοκάροντας ακόμη και τους αστυνομικούς με την ψυχραιμία του.

Τι ισχυρίζεται η 29χρονη

Από την πλευρά της, η 29χρονη μητέρα του άτυχου αγοριού, η οποία οδηγήθηκε, τελικά, σήμερα στον εισαγγελέα, αρχικά ομολόγησε, ενώ στη συνέχεια υποστήριξε ότι δεν ήταν μπροστά στη δολοφονία του παιδιού της και δεν είχε καμία συμμετοχή στην φρικιαστική αυτή εγκληματική πράξη.

«Λέει ψέματα η μητέρα. Ήταν παρούσα τη στιγμή που το παιδί της έχανε τη ζωή του από ασφυξία που της προκάλεσε ο 33χρονος», επισημαίνουν στο ΑΠΕ – ΜΠΕ οι ίδιες αστυνομικές πηγές.

Ο μαρτυρικός θάνατος και η συγκάλυψη

Σύμφωνα με όσα ομολόγησε ο 33χρονος στις αρχές, τη μοιραία ημέρα είχε βάλει τιμωρία το αγοράκι, για ακόμη μία φορά, αφήνοντάς το νηστικό κι όρθιο για ώρες, με αποτέλεσμα το παιδί να διαμαρτύρεται. Τότε, ο Πολωνός έβαλε μονωτική ταινία στη μύτη και στο στόμα του παιδιού, με αποτέλεσμα να βρει μαρτυρικό θάνατο.

Προκειμένου να μην κινήσουν υποψίες για την αποτρόπαιη πράξη τους, σε όποιον ρωτούσε, για τον 7χρονο, έλεγαν πως τον είχε πάρει ο βιολογικός του πατέρας στην Πολωνία.

Πριν από λίγο χρονικό διάστημα, εγκαταστάθηκαν στο δώμα της οδού Αστυπάλαιας, που απέχει μόλις 5 λεπτά από τον τόπο του εγκλήματος, όπου και τοποθέτησαν την εργαλειοθήκη με τα οστά σε αποθηκευτικό χώρο ξύλινου καναπέ που είχαν στο μπαλκόνι του σπιτιού.

Η εξιχνίαση και η σωτηρία της αδερφής του 7χρονου

Η έρευνα ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβρη. Αστυνομικοί της ασφάλειας νοτιοανατολικής Αττικής, στις 20/10/2021, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, συνέλαβαν στη Νέα Σμύρνη, έναν 34χρονο αλλοδαπό και μια 38χρονη Ελληνίδα , μέλη εγκληματικής ομάδας, που διέπραττε κλοπές από καταστήματα σε περιοχές κυρίως των Νοτίων Προαστίων .

Από τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης, στους αστυνομικούς έφτασαν πληροφορίες για το σπίτι της οδού Σκιάθου κι εν συνεχεία υπήρξε ενημέρωση για τους ενοίκους. Λόγω της σοβαρότητας των πληροφοριών και των στοιχείων που είχαν προκύψει, η υπόθεση πέρασε στα χέρια του τμήματος ανθρωποκτονιών, για περαιτέρω διερεύνηση.

Όπως προέκυψε, η μητέρα είχε ακόμα ένα παιδί, ένα κοριτσάκι, το οποίο πλέον βρίσκεται σε ανάδοχη οικογένεια.

Τα δυο αδερφάκια έπεφταν συχνά θύματα της κακοποιητικής συμπεριφοράς από τον σύντροφο της 29χρονης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το 2018, ένα χρόνο μετά τον φρικτό θάνατο του αδερφού του, το κοριτσάκι, σε ηλικία περίπου 10 ετών, εμφανίστηκε στο δημοτικό σχολείο που πήγαινε χτυπημένο με μώλωπες, ενώ ήταν υποσιτισμένο και βρώμικο.

Ενημερώθηκε η εισαγγελία, με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί από το απαγορευτικό περιβάλλον στο οποίο μεγάλωνε.

Η 29χρονη μάλιστα ανέφερε σε όποιον ρωτούσε για την κορούλα της , πως την έχει η μητέρα της.