Ανακοινώσεις για την ανατριχιαστική υπόθεση δολοφονίας της 4χρονης Άννυ έκανε η ΕΛ.ΑΣ. το μεσημέρι της Τρίτης. Όπως αναφέρθηκε, η δολοφονία τελέστηκε σε υπόγειο στη Μιχαήλ Βόδα και εκτιμάται πως είναι αδύνατη η εύρεση του πτώματος εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο έγινε το έγκλημα.

Σε βάρος του 27χρονου βιολογικού πατέρα του θύματος εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη κατάσταση και περιύβριση νεκρού, ενώ η 25χρονη μητέρα κατηγορείται για έκθεση ανηλίκου από την οποία προκλήθηκε θάνατος.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., η 25χρονη μητέρα της Άννυ κατέθεσε ότι εμπιστεύτηκε το κοριτσάκι σε μία φίλη της, 23ετών, ονόματι Σίλβια, προκειμένου να πάει στη Βουλγαρία και ότι εκείνη έχασε τη μικρή, καθώς διέφυγε από την προσοχή της στο κέντρο της Αθήνας. Σε άλλη της κατάθεση αναίρεσε τα παραπάνω και είπε ότι άφησε το παιδί στον 27χρονο πατέρα.

Ο πατέρας κατέθεσε ότι ενώ βρισκόταν στη Βουλγαρία είχε συναντηθεί με την 25χρονη σύντροφό του και του είχε αναφέρει ότι έχασε το παιδί, προβάλλοντας τη εκδοχή με τη «Σίλβια».

Ο 27χρονος αναίρεσε στη συνέχεια και κατέθεσε ότι το Μάρτιο η 25χρονη πήγε στη Γερμανία και του άφησε το παιδί, και όταν εκείνη επέστρεψε της το παρέδωσε. Μετά, ωστόσο, αναίρεσε εκ νέου και υποστήριξε ότι η 25χρονη πήγε στη Γερμανία πριν το Πάσχα και ότι κοιμήθηκε με το παιδί και ότι στις 19 Απριλίου ξύπνησε και διαπίστωσε ότι το παιδί είχε εξαφανιστεί.

Μετά από έρευνα σε πρόσωπα και αξιολόγηση όλου του προανακριτικού υλικού, εξακριβώθηκε ότι η μητέρα είχε ταξιδέψει πριν το Πάσχα στη Γερμανία και είχε αφήσει το παιδί, ενώ επέτρεψε στις 21 Απριλίου. Για δύο βδομάδες το παιδί έμενε στη γιαγιά –τη μητέρα του δράστη-, η οποία στη συνέχεια το έδωσε στον πατέρα. Στο υπόγειο διαμέρισμα, ο πατέρας δολοφόνησε την ανήλικη και εξαφάνισε το πτώμα με ιδιαίτερα ειδεχθή τρόπο.

Διαπιστώθηκε η παρουσία αίματος του παιδιού σε αντικείμενα και χώρους του διαμερίσματος, καθώς και αίμα του δράστη σε μαχαίρι στον ίδιο χώρο.

Ο δράστης ομολόγησε και περιέγραψε με κάθε φρικιαστική λεπτομέρεια τις πράξεις του, ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, ο δράστης «καθάρισε σιφόνια, σωληνώσεις, τα πάντα», ενώ «ο τρόπος που εξαφάνισε το πτώμα, το μετέφερε με ιδιαιτερότητα σε κάποια σημεία, δεν υπήρχε περίπτωση να καταλάβει κανείς ότι ήταν αυτό ανθρώπινο μέλος».

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη ότι η μητέρα γνώριζε για το έγκλημα.