Είναι δύσκολο να περιγράψει κανείς με λέξεις τα συναισθήματα που έχει δημιουργήσει η παιδοκτονία με θύμα την 4χρονη Άννυ.

Ο 27χρονος παιδοκτόνος επιχείρησε να «εξαφανίσει» κάθε ίχνος της πράξης του, αλλά και το άψυχο σώμα του μικρού παιδιού.

Οι λεπτομέρειες με τις οποίες ο πατέρας του μικρού  κοριτσιού περιέγραψε, κατά την ανάκριση, την αποτρόπαιη πράξη του, δείχνουν τη ψυχραιμία και τη μεθοδικότητα του.

Σήμερα ο 27χρονος από τη Βουλγαρία θα μεταχθεί στις φυλακές της Κέρκυρας, όπου θα προφυλακιστεί. Η αρχική εισαγγελική παραγγελία ήταν για τις φυλακές Τρικάλων, ωστόσο μετά από συνεννόηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης με τις εισαγγελικές αρχές ο κατηγορούμενος θα μεταφερθεί στην Κέρκυρα, οπού ήδη έχει ετοιμαστεί κελί για να κρατηθεί μόνος του και να μην έχει επαφή με άλλους κρατούμενους για λόγους ασφαλείας.

Από την περιγραφή του 27χρονου είναι σοκαρισμένοι ακόμα και οι εμπειρότεροι αστυνομικοί.

Ψυχρός, κυνικός και αμετανόητος ασχολήθηκε με κάθε λεπτομέρεια για να εξαφανίσει τα ίχνη της ανήλικης.

Η δολοφονία έγινε την Μεγάλη Πέμπτη, είπε ο κ. Παπαζαφείρης και ο 27χρονος άρχισε να εξαφανίζει κάθε ίχνος από την Μεγάλη Παρασκευή. Κυριακή του Πάσχα εξαφάνισε το τελευταίο στοιχείο. Αμέσως μετά πούλησε την κούνια, το καροτσάκι και τα παιχνίδια της 4χρονης για 55 ευρώ…

Μάλιστα, για να μην βλέπουν οι γείτονες τι ακριβώς έκανε έβαλε πετσέτες στα παράθυρα του σπιτιού.

Από το τον τρόπο που έκανε το έγκλημα εκτιμάται ως αδύνατη η εύρεση της σορού.

Κίνητρα σύμφωνα με την αστυνομία ήταν η ζήλια και τα χρήματα, καθώς η σύζυγός του είχε σκοπό να μετακομίσει στη Γερμανία και εκείνος θα έχανε τον άνθρωπο που τον χρηματοδοτούσε, καθώς δεν είχε εργαστεί ποτέ.

Η Άννυ μέχρι πριν δύο μήνες ζούσε στη Βουλγαρία με τον παππού και τη γιαγιά της. Όταν ήρθε στην Ελλάδα ξεκίνησε η αντίστροφή μέτρηση.

 Ο διάλογος μεταξύ αστυνομικού και εγκληματία που αποκάλυψε το Mega στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων σοκάρει.

Ζήτησε ένα φραπέ γλυκό και τη δόση του για να πει τα πάντα…

Αστυνομικός: «Έχεις καταλάβει τι έχεις κάνει; ξέρεις τι μου λες; έχω ανακρίνει εγκληματίες εδώ και είκοσι χρόνια»

Σάββας: «Εγώ αυτό που θέλω να μου φέρεις τώρα είναι ένα φραπέ γλυκό, ένα ψωμί και να με πας για τη δόση μου και θα είμαι μια χαρά».

Οι καταθέσεις του φίλου του δράστη, ο οποίος οδήγησε στη σύλληψή του με τα στοιχεία που έδωσε στην αστυνομία δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο ο κατ’ όνομα πατέρας κακοποιούσε την Άννυ.

«Ο Σάββας δεν συμπεριφερόταν καλά στο παιδί. Τον φώναζε συνέχεια και ήταν πολύ νευρικός. Μάλιστα σε μια στιγμή τον είδα να κάνει μπάνιο το παιδί με κρύο νερό μέσα στον χειμώνα. Ήταν σαν να το τιμωρούσε για κάτι. Του φώναξα να βάλει λίγο ζεστό νερό στο παιδί γιατί έκλαιγε από το κρύο», είπε σε ένα κομμάτι της κατάθεσής του ο φίλος του δράστη…