Μετά την εμφάνιση στα μέσα ενημέρωσης μιας γυναίκας που δήλωνε ψυχίατρος και υποστήριζε πως ανέλαβε την παρακολούθηση των γονιών της 4χρονης Άννυ Μπορίσοβα μέσω του ΟΚΑΝΑ, ο Οργανισμός διαψεύδει πως υπάρχει υπάλληλος με το όνομά της στο προσωπικό του.

Σε επικοινωνία του newsbeast.gr με το Τμήμα Διεθνών και Δημοσίων Συνεργασιών του Οργανισμού, ο Οργανισμός διαβεβαιώνει πως με το όνομα «Μαρία Καλογεροπούλου», που δήλωσε η εν λόγω γυναίκα, δεν υπάρχει στο προσωπικό του ούτε γιατρός ούτε υπάλληλος άλλης ειδικότητας.

Διαβεβαιώνει επίσης πως ούτε ο πατέρας της άτυχης 4χρονης, με το όνομα τουλάχιστον που έχει κυκλοφορήσει από την αστυνομία, έχει απευθυνθεί σε κάποιο πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ.

Θυμίζουμε πως το πρωί μια γυναίκα με το όνομα Μαρία Καλογεροπούλου, η οποία δήλωνε ψυχίατρος, μίλησε σε τηλεοπτικούς σταθμούς καταγγέλλοντας πως παρακολουθούσε ψυχιατρικά το ζευγάρι για λογαριασμό του ΟΚΑΝΑ, πως ο πατέρας έπασχε από διπολική διαταραχή και δεν ακολουθούσε τη συνιστώμενη φαρμακευτική αγωγή και πως το παιδί υφίστατο συστηματική σωματική κακοποίηση.

Υποστήριξε μάλιστα πως είχε πολλάκις απευθυνθεί στις εισαγγελικές αρχές και είχε καταγγείλει την υπόθεση ζητώντας να αφαιρεθεί η επιμέλεια της μικρής Άννυ από τους γονείς της.

Τις καταγγελίες της εν λόγω γυναίκας διαψεύδει και η εισαγγελία Αθηνών, η οποία τονίζει επίσης πως εισαγγελέας Σκανδαλάκης, στον οποίο υποστηρίζει πως απευθύνθηκε η «ψυχίατρος», δεν υπάρχει.