Αντιμέτωπος με το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων μέσω διαδικτύου κατ’ εξακολούθηση, σε βαθμό πλημμελήματος είναι γνωστός δικηγόρος ο οποίος, σύμφωνα με καταγγελίες, εμφανίζεται να δηλώνει αρνητής του κορονοιού και του εμβολίου υποστηρίζοντας πως οι διασωληνώσεις των ασθενών γίνονται χωρίς λόγο.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του δικηγόρου μετά την ολοκλήρωση της κατεπείγουσας έρευνας που είχε διαταχθεί με αφορμή ηλεκτρονικά αρχεία με τις αναφορές του δικηγόρου για τον κορονοϊό που είχαν διαβιβαστεί από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί απεστάλη στην Εισαγγελία Εφετών προκειμένου ο κατηγορούμενος, πλέον, δικηγόρος να καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων, λόγω ειδικής δωσιδικίας.

Πριν από λίγες ημέρες, στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας είχε διαταχθεί η σύλληψη του δικηγόρου με τη διαδικασία του αυτοφώρου, ωστόσο, αφέθηκε ελεύθερος λόγω της ειδικής δωσιδικίας και η δικογραφία επέστρεψε στην Εισαγγελία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δικηγόρος φέρεται να βρίσκεται στο «επίκεντρο» της εισαγγελικής έρευνας που εξακολουθεί να είναι σε εξέλιξη και αφορά στον θάνατο 54χρονης ανεμβολίαστης γυναίκας στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» η οποία είχε αρνηθεί να διασωληνωθεί.

Η έρευνα αφορά στα πρόσωπα που εμφανίζονται να απέτρεψαν ή να εμπόδισαν τους γιατρούς από την έγκαιρη διασωλήνωση της ασθενούς. Τα διερευνώμενα αδικήματα είναι θανατηφόρος έκθεση, ηθική αυτουργία στο αδίκημα αυτό καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών.