Στο «μικροσκόπιο» της δικαιοσύνης βρίσκεται ο δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης ο οποίος σύμφωνα με καταγγελίες εμφανίζεται να δηλώνει αρνητής του κορονοιού και του εμβολίου υποστηρίζοντας πως οι διασωληνώσεις των ασθενών γίνονται χωρίς λόγο.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών μελετά το ενδεχόμενο της άσκησης ποινικής δίωξης σε βάρος του ή την περίπτωση συνέχισης της κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης που είχε διαταχθεί με αφορμή ηλεκτρονικά αρχεία με τις αναφορές του δικηγόρου για τον κορονοιό που διαβιβάστηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Μάλιστα, στο πλαίσιο της έρευνα διατάχθηκε και η σύλληψη του δικηγόρου με τη διαδικασία του αυτοφώρου για τα αδικήματα της διασποράς ψευδών ειδήσεων (βάση του νέου ποινικού κώδικα για τη δημόσια υγεία) και της διέγερσης σε διάπραξη ανυπακοή, που τιμωρούνται σε βαθμό πλημμελήματος. Ο δικηγόρος συνελήφθη χθες, ωστόσο, αφέθηκε ελεύθερος λόγω ειδικής δωσιδικίας και η δικογραφία επέστρεψε στην Εισαγγελία η οποία θα αποφασίσει τα επόμενα βήματα της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του δικηγόρου η δικογραφία διαβιβάζεται στην εισαγγελία Εφετών προκειμένου να δικαστεί από Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων λόγω της ειδικής δωσιδικίας.