Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται πλέον τα μηνύματα που αντάλλαξε δικηγόρος αρνητής του εμβολίου κατά του κορονοϊού με 54χρονη που νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό και κατέληξε από την Covid-19. Ο συγκεκριμένος άνδρας είχε συλληφθεί την περασμένη Τετάρτη (17/11) και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστώσει αν απέτρεπε ή εμπόδιζε τη διασωλήνωση της ασθενούς που επίσης ήταν αρνήτρια.

Ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha αποκάλυψε τα μηνύματα που αντάλλαξε με το δικηγόρο. Αρχικά, η πρώτη επαφή έγινε τον περασμένο Αύγουστο. Τότε του έστειλε: «SOS. Ευαγγελισμός δωμάτιο 606. Θέλουν να με διασωληνώσουν τώρα με το ζόρι. Βοηθήστε με». Ο δικηγόρος της απάντησε: «Τώρα το βλέπω. Πώς είστε; Το δημοσιεύω για να βοηθήσω. ΟΚ;». Η γυναίκα του γράφει στη συνέχεια: «ΟΚ, σας ευχαριστώ πολύ».

«Δέχεται συνεχές bullying»

Έπειτα, ο δικηγόρος στην προσωπική του ιστοσελίδα κατέγραφε όλα αυτά που συνέβαιναν. «Είναι η γνωστή ιστορία που οι γιατροί ψαρεύουν ασθενείς και συγγενείς, μετράνε αντιδράσεις και αν συναντήσουν αντίσταση κάνουν πίσω και επανέρχονται αργότερα. Μίλησα με την…. Το οξυγόνο την καίει, δέχεται συνεχές μπούλινγκ για τη διασωλήνωση», ανέφερε.

Στο μεταξύ η υγεία της 54χρονης γινόταν ολοένα και χειρότερη και είχε νέο διάλογο με το δικηγόρο. «Πόσο οξυγόνο σου δίνουν;» τη ρώτησε ο δικηγόρος. «Έχω δύο συσκευές. Μία στα ρουθούνια που βγάζει ζεστό αέρα και μου φέρνει δυσφορία και από πάνω μάσκα με δροσερό αέρα ταυτόχρονα», αποκρίθηκε εκείνη. «Επικοινωνώ με τους δικούς μου γιατρούς και επανέρχομαι», της είπε.

Ο δικηγόρος μια ημέρα μετά τον θάνατο της 54χρονης, υποστήριζε: «Ο Ευαγγελισμός συμμορφώθηκε σε αυτό που τους είπαμε… “αφήστε τα διπλά οξυγόνα και βάλτε της high flow να δούμε αν ανταποκρίνεται”. Και τότε αν δεν ανταποκρίνεται να διασωληνωθεί. Γιατρός δεν είσαι, ούτε εγώ. Έχω όμως τους καλύτερους».

Η 54χρονη γυναίκα είχε υπογράψει να μην διασωληνωθεί. Ωστόσο, η αγωνία της καθώς η κατάσταση της υγείας της δεν βελτιωνόταν μεγάλωνε μέρα με τη μέρα και την εξέφρασε στο δικηγόρο. «Αυτοί τώρα δεν μπορούν να κάνουν κάτι αφού υπέγραψα ότι δεν συναινώ. Πρέπει να αλλάξει αυτό, έτσι δεν είναι;» τον ρωτάει. «Αν κρίνουν, όπως τώρα είναι τα πράγματα, ότι πρέπει να διασωληνωθείς πες τους να υπογράψεις να διασωληνωθείς», της λέει.

Η γυναίκα τελικά κατέληξε με τον δικηγόρο να τονίζει ότι θα διερευνήσει τις συνθήκες θανάτου της. «Και στη ΜΕΘ έμεινε 12 μέρες, εκεί θέλω να δω τι έκαναν».

Απο τη μεριά του ο Διευθυντής ΜΕΘ του Ευαγγελισμού, Σπύρος Ζακυνθινός, δήλωσε: «Μου είπαν συνάδελφοι ότι όχι μόνο αρνούνταν (να διασωληνωθεί), αλλά επικοινωνούσε με κάποιους ανθρώπους έξω από το νοσοκομείο, δικηγόρους προκειμένου να ζητήσει τη γνώμη τους και να επικοινωνήσουν μαζί τους γιατί επιμένουν να διασωληνωθεί ενώ η ίδια αρνείται».

Επτά δικογραφίες στον Εισαγγελέα

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχουν σταλεί στον Εισαγγελέα επτά δικογραφίες για διασπορά ψευδών ειδήσεων με την Αστυνομία να προχωρά την έρευνα και να σχηματίζει τέσσερις ακόμα δικογραφίες. Η ίδια πηγή ανέφερε ότι γίνονται έρευνες για την ύπαρξη δικτύου αρνητών με τη συμμετοχή του δικηγόρου μέσω των social media που «ψαρεύει» ασθενείς.