Την τέλεση τυχόν κακουργηματικών αδικημάτων από τρίτα πρόσωπα που μπορεί να εμπόδισαν ή να καθυστέρησαν τη διασωλήνωση της 54χρονης γυναίκας, η οποία χθες, έχασε τη μάχη για τη ζωή, νοσηλευόμενη με κορονοΐο στον «Ευαγγελισμό», θα αναζητήσει πλέον η εισαγγελία, στο πλαίσιο σχετικής προκαταρκτικής έρευνας που διατάχθηκε.

Ειδικότερα, η 54χρονη που δεν είχε εμβολιαστεί εισήχθη στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» με covid – 19 και οι γιατροί της συνέστησαν, λόγω του χαμηλού οξυγόνου και υποκείμενων νοσημάτων, να διασωληνωθεί. Η ίδια, ωστόσο, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αρνούνταν το ενδεχόμενο της διασωλήνωσής της καλώντας σε βοήθεια μέσα από τα social media και ζητώντας δικηγόρο. Οι γιατροί αφού κατέβαλαν, χωρίς αποτέλεσμα, κάθε προσπάθεια για να την πείσουν, ζήτησαν την παρέμβαση εισαγγελέα ώστε να τη διασωληνώσουν. Τελικά, γυναίκα διασωληνώθηκε πλην όμως έχασε τη μάχη για τη ζωή.


Τώρα, με αφορμή τα σχετικά δημοσιεύματα για το θάνατο της 54χρονης, η εισαγγελία διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, η οποία δεν αφορά τους γιατρούς του νοσοκομείου οι οποίοι κατέβαλλαν κάθε προσπάθεια για την εκτέλεση του καθήκοντος τους ζητώντας. Η έρευνα αφορά σε όλα τα πρόσωπα εκείνα που απέτρεψαν ή εμπόδισαν τους γιατρούς από την έγκαιρη διασωλήνωση της ασθενούς.

Την έρευνα θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γεώργιος Νούλης και τα διερευνώμενα αδικήματα είναι θανατηφόρος έκθεση, ηθική αυτουργία στο αδίκημα αυτό καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών.