Ντόμινο αποκαλύψεων προκάλεσε η εξιχνίαση μιας ανατριχιαστικής υπόθεσης εκβίασης ενός 15χρονου κοριτσιού από δύο επίσης ανήλικα αγόρια, στα οποία είχε στείλει γυμνές φωτογραφίες του.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διαπίστωσε ότι κύκλωμα παιδόφιλων χρησιμοποιεί μικρά παιδιά σαν δόλωμα για τους δόλιους σκοπούς του, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει σήμερα η εφημερίδα Espresso. Μάλιστα, αποκαλύφθηκαν άλλα τρία περιστατικά με κορίτσια ακόμη μικρότερων ηλικιών, τα οποία είχαν ξεγυμνωθεί μπροστά στην κάμερα του υπολογιστή τους.

Αφορμή ώστε να ξεκινήσει η ευρεία έρευνα της Δίωξης ήταν η υπόθεση μιας δεκαπεντάχρονης από τη βόρεια Ελλάδα, την οποία εκβίαζαν δύο ανήλικοι από την Άρτα. «Φαίνεται πως αυτή η υπόθεση είναι ουρά του μεγάλου κυκλώματος που κρύβεται από πίσω», σημείωσε στην εφημερίδα άνθρωπος που γνωρίζει την πορεία των ερευνών.

Η έρευνα για την υπόθεση της 15χρονης ξεκίνησε όταν η κοπέλα που είχε στείλει γυμνές φωτογραφίες σε δύο ανήλικους ηλικίας 16 και 14 αντίστοιχα, έφτασε στο απροχώρητο από τον εκβιασμό που δεχόταν και αποκάλυψε στον πατέρα της τον εφιάλτη που βίωνε.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας για την παραπάνω υπόθεση, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρέθηκαν μπροστά σε ένα μεγάλο κύκλωμα παιδόφιλων, το οποίο στρατολογεί ανήλικα αγόρια σαν λαγούς προκειμένου να προσελκύει ανήλικα κορίτσια και στη συνέχεια να τα εκβιάζει με τις γυμνές φωτογραφίες τους.

Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν σε ιστοσελίδες του διαδικτύου άσεμνες φωτογραφίες ανήλικων κοριτσιών 10, 11 και 13 ετών, τα οποία παιδόφιλοι είχαν «ψαρέψει» μέσα από παιδικές ιστοσελίδες για κορίτσια.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, φαίνεται πως αυτοί που κρύβονται πίσω από την αρρωστημένη «συλλογή» φωτογραφιών μικρών κοριτσιών είναι παλιοί γνώριμοι της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

TAGS