Κάνοντας ελέγχους σε περισσότερα από 300 άτομα και αξιοποιώντας τις σχετικές πληροφορίες κατόρθωσε η ΕΛΑΣ να φτάσει στα ίχνη του φυγόποινου Χρήστου Παππά.

Τα άτομα αυτά σχετίζονται τόσο με το στενό οικογενειακό περιβάλλον του Νο2 της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής αλλά και ανθρώπους που συνδέονταν κατά κάποιο τρόπο με τη Χρυσή Αυγή, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Όταν η έρευνα της αστυνομίας έφτασε στο σπίτι στου Ζωγράφου, διαπιστώθηκε ότι η 52χρονη με καταγωγή από την Ουκρανία έχει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις έτσι ώστε να προφέρει κρησφύγετο σε έναν φυγά, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, καθώς δεν είχε κάποιο άλλο άτομο μέσα στο σπίτι.

Εκεί θεωρούν από την Αντιτρομοκρατική ότι κρυβόταν τους τελευταίους εννέα μήνες ο Χρήστος Παππάς.

Ο Χρήστος Παππάς είχε καταδικαστεί τον προηγούμενο Οκτώβρη σε 13 χρόνια και 3 μήνες για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Σε βάρος του είχε εκδοθεί και ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, καθώς υπήρξε έντονη φημολογία ότι είχε διαφύγει στο εξωτερικό.

Οι Αρχές τον αναζήτησαν σε Αλβανία, Σερβία, σε ελληνικά νησιά, ακόμη και στον Άγιο Όρος, ωστόσο όλες οι προσπάθειες έπεφταν στο κενό, καθώς ο Χρήστος Παππάς βρισκόταν, όπως όλα δείχνουν, από την αρχή στου Ζωγράφου.

Χρήστος Παππάς: Οδηγείται στις φυλακές Δομοκού

Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό πως ο Χρήστος Παππάς θα οδηγηθεί στις φυλακές Δομοκού με εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα. Μετά τη σύλληψή του κρατήθηκε στην αντιτρομοκρατική και προσήχθη στον εισαγγελέα για να εκτελεστεί η ποινή που του έχει επιβληθεί.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο Χρήστος Παππάς ισχυρίζεται πως ήταν περαστικός από το σπίτι στου Ζωγράφου. «Ήθελε να παραδοθεί, μου είχε στείλει μαθαίνω ένα γράμμα αλλά δεν το έχω πάρει ακόμα, ακόμη δεν ξέρω κάτι παραπάνω. Νομίζω πως βρισκόταν στην Αθήνα» τόνισε ο κ. Σταυριανάκης.

Οι πληροφορίες των τελευταίων 10 ημερών ανέφεραν ότι ο φυγόποινος κρυβόταν σε διαμέρισμα της οδού 28ης Οκτωβρίου, στου Ζωγράφου, με τη βοήθεια μιας 52χρονης Ουκρανής, που έχει πάρει την ελληνική υπηκοότητα και ήταν υποψήφια με τον συνδυασμό του Ηλία Κασιδιάρη στον δήμο Αθηναίων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Χρήστος Παππάς δεν αντιστάθηκε, αλλά ακολούθησε τους αστυνομικούς που τον μετέφεραν με χειροπέδες στη ΓΑΔΑ.