Στις φυλακές Δομοκού θα οδηγηθεί ο Χρήστος Παππάς με εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα, σύμφωνα με τον συνήγορό του, Περικλή Σταυριανάκη.

Ο συνήγορος του καταδικασμένου σε 13 έτη και 3 μήνες για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής ανέφερε πως η σύλληψη του εντολέα του έγινε με συντονισμένες ενέργειες των αρχών. Μετά τη σύλληψή του ο Χρήστος Παππάς κρατήθηκε στην αντιτρομοκρατική και προσήχθη στον εισαγγελέα για να εκτελεστεί η ποινή που του έχει επιβληθεί.

Σύμφωνα με τον κ. Σταυριανάκη ο Χρήστος Παππάς ισχυρίζεται πως ήταν περαστικός από το συγκεκριμένο σπίτι στου Ζωγράφου. «Δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω» ανέφερε χαρακτηριστικά ο συνήγορος σημειώνοντας πως πρόθεση του εντολέα του ήταν να παραδοθεί. «Ήθελε να παραδοθεί, μου είχε στείλει μαθαίνω ένα γράμμα αλλά δεν το έχω πάρει ακόμα, ακόμη δεν ξέρω κάτι παραπάνω. Νομίζω πως βρισκόταν στην Αθήνα» τόνισε ο κ. Σταυριανάκης.

Χρήστος Παππάς: Άφαντος εδώ και 9 μήνες

Ο 59χρονος Χρήστος Παππάς παρέμενε άφαντος εδώ και περίπου εννέα μήνες. Εξαφανίστηκε αμέσως μετά την απόφαση του δικαστηρίου που τον καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών και 3 μήνες ως ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να μην οδηγηθεί στη φυλακή μαζί με τους συγκατηγορουμένους του.

Σύμφωνα με τις Αρχές τις τελευταίες 10 ημέρες υπήρχαν ότι ο φυγόποινος κρυβόταν σε διαμέρισμα της οδού 28ης Οκτωβρίου, στου Ζωγράφου, με τη βοήθεια μιας 52χρονης Ουκρανής, που έχει πάρει την ελληνική υπηκοότητα και ήταν υποψήφια με τον συνδυασμό του Ηλία Κασιδιάρη στον δήμο Αθηναίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Χρήστος Παππάς δεν αντιστάθηκε, αλλά ακολούθησε τους αστυνομικούς που τον μετέφεραν με χειροπέδες στον 10ο όροφο της ΓΑΔΑ.

Μαζί με τον Χρήστο Παππά συνελήφθη και η 52χρονη.

Σύμφωνα με τον συνήγορο του Χρήστου Παππά, Περικλή Σταυριανάκη ο εντολέας του όλους αυτούς τους μήνες δεν έφυγε από την Ελλάδα και πρόθεσή του, όπως του είπε, ήταν να παραδοθεί άμεσα.