Η αγάπη του 49χρονου ελαιοχρωματιστή για την τέχνη είναι η αιτία της κλοπής των έργων του Πικάσο και Μοντριάν, που έκαναν φτερά από την Εθνική Πινακοθήκη το 2012, σύμφωνα με τον δικηγόρο του δράστη.

Ο δικηγόρος του 49χρονου, Σάκης Κεχαγιόγλου, μιλώντας στο Mega, είπε πως «η αιτία της κλοπής είναι η αγάπη του για την τέχνη. Είναι μία περίεργη, όντως, αγάπη για την τέχνη να αφαιρείς παρανόμως αριστουργήματα που ανήκουν στο ελληνικό κράτος, αλλά δεν επιχείρησε να τα πουλήσει ούτε στο εξωτερικό ούτε στην Ελλάδα».

Σημείωσε, επίσης, πως ο εντολέας του υπέδειξε πού είναι τα έργα, ομολόγησε και συνεργάστηκε με τις αρχές, τονίζοντας πως «εάν δεν υπεδείκνυε ο ίδιος στην αστυνομία που ήταν τα έργα τέχνης, δεν θα γνώριζαν πού θα ήταν».

Πρόσθεσε ακόμα ότι ο δράστης έδειξε μεταμέλεια. «Υπάρχει ένα ελαφρυντικό που λέγεται ότι ο δράστης έδειξε ειλικρινή μεταμέλεια και επιχείρησε να μειώσει τις συνέπειες των πράξεων του. Αυτό ακριβώς έκανε ο εντολέας μου, υπέδειξε το σημείο και επεστράφησαν τα έργα» είπε χαρακτηριστικά.