Μια σειρά από εν ψυχρώ δολοφονίες συγκλονίζουν τους τελευταίους δύο μήνες την αθηναϊκή κοινωνία, καθώς κάθε είδους κυκλώματα φαίνεται να έχουν μπει σε μια τροχιά ξεκαθαρίσματος λογαριασμών. Η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται υπό πίεση επιχειρώντας να εξιχνιάσει αυτά τα αποτρόπαια εγκλήματα, να κλείσει τον κύκλο του αίματος, να οδηγήσει εκτελεστές και συνεργούς στη Δικαιοσύνη και να αποκαταστήσει το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες.

Συνοικίες βάφτηκαν με αίμα και οικογένειες βυθίστηκαν στο πένθος. Στην Αττική το τελευταίο διάστημα έχασαν τη ζωή τους από τα χέρια ανθρώπων του εγκλήματος πέντε άτομα. Ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ, ο 58χρονος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής με το ψευδώνυμο «Κεφάλας», ένας 38χρονος αλβανικής καταγωγής, ο πυγμάχος Τάσος Μπερδέσης αλλά και μια 20χρονη μητέρα στα Γλυκά Νερά.

Εν ψυχρώ δολοφονίες: Η στιγμή που ο Γιώργος Καραϊβάζ άφησε την τελευταία του πνοή

Το ημερολόγιο έδειχνε 9 Απριλίου όταν ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ επέστρεφε για τελευταία φορά στο σπίτι του μετά τη δουλειά.

Οι δύο άνδρες που επέβαιναν σε χαμηλού κυβισμού μηχανάκι του είχαν στήσει καρτέρι και τον πυροβόλησαν εν ψυχρώ. Ο Γιώργος Καραϊβάζ έπεσε νεκρός αφήνοντας την τελευταία του πνοή μέρα μεσημέρι μπροστά στα μάτια περιστατικών και γειτόνων.

Οι δολοφόνοι του χρησιμοποίησαν σιγαστήρα καθώς κανείς δεν άκουσε πυροβολισμούς ενώ το εννιάρι που ήταν το φονικό όπλο μετά από τις έρευνες αποδείχθηκε «καθαρό».

Η στυγερή δολοφονία της 20χρονης μητέρας στα Γλυκά Νερά

Τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου ληστές εισέβαλαν στο σπίτι ενός ζευγαριού στα Γλυκά Νερά. Έδεσαν τον άνδρα και σκότωσαν την 20χρονη Καρολάιν μπροστά στα μάτια του 11 μηνών παιδιού της.

Η δολοφονία της νεαρής γυναίκας σόκαρε τους πάντες λόγω της ακραίας βίας των δραστών που άφησαν τη «σφραγίδα» τους βασανίζοντας και κρεμώντας τον σκύλο της οικογένειας.

Ο θάνατος της 20χρονης ήταν αργός και βασανιστικός καθώς οι ληστές την έβλεπαν να καταλήγει σιγά – σιγά στα χέρια τους. Η νεκροψία η οποία διεξήχθη στο πτώμα της αποκάλυψε πως αυτός προήλθε από ασφυξία.

Η μαφιόζικη δολοφονία του «Κεφάλα» στη Μεταμόρφωση

Στις 16 Μαΐου στις 22:31 δύο άτομα που επέβαιναν σε μηχανή, πλησίασαν τον 58χρονο παλαίμαχο πυγμάχο της ΑΕΚ με το ψευδώνυμο «Κεφάλας» που βρίσκονταν έξω από καντίνα στην Μεταμόρφωση.

Ο συνοδηγός έβγαλε όπλο και πυροβόλησε τον 58χρονο τουλάχιστον τρεις φορές. Στη συνέχεια η μηχανή ανέπτυξε ταχύτητα και οι δυο δράστες χάθηκαν στα στενά της περιοχής.

Οι τρεις σφαίρες βρήκαν τον «Κεφάλα» στο στήθος και τον λαιμό με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός στη μέση του δρόμου.

Οι δολοφόνοι παρά το γεγονός ότι στο κατάστημα υπήρχαν πελάτες και εργαζόμενοι αλλά και διπλά από τον στόχο τους ένας άλλος άνδρας δεν υπολόγισαν τίποτα και εκτέλεσαν σε ελάχιστο χρόνο το συμβόλαιο θανάτου.

Εκτέλεση στα Σεπόλια: Ο 32 χρονος που δέχθηκε οκτώ σφαίρες

Το απόγευμα της Κυριακής (30/5) ένας άνδρας 32 ετών δέχτηκε δολοφονική επίθεση σε καφετέρια στην οδό Δυρραχίου στα Σεπόλια.

Ο αλβανικής καταγωγής άνδρας καθόταν στην καφετέρια όταν ξαφνικά εισέβαλε ένας άνδρας και τον πυροβόλησε.

Το θύμα ήταν γνωστό στις Αρχές από το 2007 καθώς ήταν μέλος της αλβανικής μαφίας και είχε συμμετάσχει σε πολλά ξεκαθαρίσματα λογαριασμών.

Τον 32χρονο είχαν προσπαθήσει να σκοτώσουν άλλες τρεις φορές: το 2007, το 2019 και το 2021.

Μετά τη μοιραία επίθεση ο δράστης της δολοφονίας επιβιβάστηκε σε όχημα και τράπηκε σε φυγή.

Δολοφονία στη Βάρη: Νεκρός ο πυγμάχος Τάσος Μπερδέσης

Ο 39χρονος πυγμάχος Τάσος Μπερδέσης άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Δευτέρας (31/5) στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου με την ΕΛ.ΑΣ. να αποδίδει τη δολοφονία του σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Ο πυγμάχος δέχτηκε πυροβολισμούς από δράστες που επέβαιναν σε ένα μαύρο τζιπ ενώ εξετάζεται το ότι τον σκότωσαν χρησιμοποιώντας καλάσνικοφ.

Το θύμα είχε απασχολήσει την Αστυνομία για υποθέσεις της νύχτας. Πριν από λίγα χρόνια είχε λάβει μέρος και αναδείχθηκε νικητής στο ριάλιτι επιβίωσης Survival Secret.