Σοκαριστικές είναι οι λεπτομέρειες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και αφορούν το έγκλημα στα Γλυκά Νέρα. Θύμα μία μητέρα 20 ετών που βασανίστηκε και πέθανε μπροστά στα μάτια του μόλις 11 μηνών παιδιού της και του συζύγου της. Οι δράστες που μπήκαν στο σπίτι της οικογένειας ακινητοποίησαν τον άνδρα δένοντάς τον. Τον άφησαν να παρακολουθεί τη δολοφονία της αγαπημένης του, να ακούει τις φωνές της και να υποφέρει… ανήμπορος να αντιδράσει.

Γράφει η Σταυρούλα Πεταλιού

Στην ΕΛ.ΑΣ. έχει σημάνει συναγερμός. Στόχος να ξετυλιχθεί το «κουβάρι» της υπόθεσης και να συλληφθούν τα άτομα που εισήλθαν στην κατοικία στα Γλυκά Νερά. Η νεκροψία η οποία διεξήχθη στο πτώμα της 20χρονης αποκάλυψε τις συνθήκες του θανάτου της καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως αυτός προήλθε από ασφυξία και όχι τελικά από στραγγαλισμό.

Βίαιος, αργός και βασανιστικός ο θάνατος της 20χρονης

Όπως εξηγεί μιλώντας στο newsbeast.gr ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων το συγκεκριμένο έγκλημα έχει μία ιδιαιτερότητα. «Συνήθως οι δολοφονικές ενέργειες, οι ανθρωποκτονίες είναι περιστατικά τα οποία συμβαίνουν κυρίως σε ηλικιωμένους ανθρώπους και ως αποτέλεσμα βαρέων σωματικών βλαβών οι οποίες καταλήγουν θανατηφόρες ακριβώς διότι στις περισσότερες των περιπτώσεων υπάρχει ένα παθολογικό υπόβαθρο» τονίζει.

«Εδώ όμως βλέπουμε ξεκάθαρα ότι οι δράστες είχαν σκοπό να θανατώσουν την 20χρονη κοπέλα και μάλιστα επιλέξανε ένα βίαιο και αργό, βασανιστικό θάνατο» προσθέτει.

«Η ιατροδικαστική εξέταση μας λέει ξεκάθαρα ότι πρόκειται για έναν ασφυκτικό θάνατο με απόφραξη των αεροφόρων οδών» τονίζει ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας.

«Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι αυτοί έφραξαν τις αεροφόρους οδούς δηλαδή το στόμα και τη μύτη της κοπέλας με οποιοδήποτε μέσο και την έβλεπαν στα χέρια τους ουσιαστικά σιγά σιγά να καταλήγει» εξηγεί.

«Ο θάνατος αυτός είναι ιδιαίτερα βασανιστικός. Βέβαια έχει και ένα άλλο χαρακτηριστικό το οποίο θα έλεγα ότι είναι ενάντια στους δράστες με την έννοια ότι είναι ένας θάνατος ο οποίος για την επέλευσή του επιβάλλει σωματική επαφή, δηλαδή στενή επαφή του δράστη με το θύμα. Εάν μάλιστα δεν υπάρχουν τα κατάλληλα προστατευτικά μέτρα του δράστη μπορεί να μας δώσει ένα πλούσιο γενετικό υλικό το οποίο και θα μας οδηγήσει στην ταυτοποίησή του» επισημαίνει ο Γρηγόρης Λέων.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων

Τα «συμβολικά» θέματα που χρήζουν περαιτέρω διερεύνηση

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας εστιάζει στα δύο όπως τονίζει «συμβολικά θέματα» τα οποία χρήζουν περαιτέρω διερεύνηση από την ελληνική αστυνομία.

«Το ένα είναι όχι απλά η θανάτωση του σκύλου αλλά και το κρέμασμά του. Το δεύτερο είναι η εναπόθεση του παιδιού πάνω στη νεκρή μητέρα. Αυτά πρέπει να αναλυθούν από τους ψυχολόγους της ΕΛ.ΑΣ. και σίγουρα θα μας βοηθήσουν στο να δούμε το προφίλ των δραστών που σε κάθε περίπτωση δεν συνάδει με τα προφίλ δραστών που βλέπουμε συχνά σε ληστείες ακόμη και σε ληστείες μετά φόνου» δηλώνει αναφέροντας: «Αξίζει βέβαια να πούμε πως στη χώρα μας αυτό που βλέπουμε πιο συχνά είναι ληστείες και όχι ληστείες μετά φόνου».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.