Κατά σχεδόν 3/4 μειώθηκαν τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν τις τελευταίες ώρες για μη τήρηση των μέτρων περιορισμού του κορονοϊού σε σχέση με τη σχετική ενημέρωση της Δευτέρας (15/02).

Συγκεκριμένα, οι «καμπάνες» που επέβαλαν χθες οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες, έφτασαν στο ύψος των 227.850 ευρώ. Η μείωση είναι πολύ μεγάλη σε σχέση με τα 1.040.550 ευρώ που ανακοινώθηκαν πριν περίπου 24 ώρες.

Από τους συνολικά 44.724 ελέγχους που διενήργησε κατά κύριο λόγο η Ελληνική Αστυνομία (39.598) καταγράφηκαν 702 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού κυρίως για μη νόμιμη μετακίνηση (χωρίς βεβαίωση ή SMS, μετά την επιτρεπόμενη ώρα), αλλά και για μη χρήση μάσκας.

Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε τρεις συλλήψεις για παραβάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων και για τη διοργάνωση ιδιωτικών συναθροίσεων σε οικίες.

Επίσης, σχηματίστηκαν τρεις δικογραφίες σε βάρος ατόμων, για μη τήρηση κατ’ οίκον περιορισμού, ενώ σε έναν εξ αυτών επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ, στη Θεσσαλονίκη.