Η αποκάλυψη του Λιμενικού για τις μεγάλες ποσότητες ηρωίνης σε Φιλοθέη και Κορωπί και η εμπλοκή εφοπλιστή στην επιχείρηση μπορεί να έσκασε σαν «βόμβα» μέσα στο καλοκαίρι, όμως, στην Ελλάδα, υπάρχουν υποθέσεις ναρκωτικών, πολύ μεγάλες στα αστυνομικά χρονικά.

Ας δούμε ποιες είναι οι πιο γνωστές.

Το 1999 με το China Breeze και τον Εσκομπάρ
Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι το συγκεκριμένο σκάφος μετέφερε μεγάλα φορτία κοκαΐνης, αφού οι ιδιοκτήτες του είχαν άμεση σχέση με τον Πάμπλο Εσκομπάρ.

Το πλοίο, σύμφωνα με τα τότε στοιχεία που έρχονταν στη δημοσιότητα, ξεκίνησε τα ταξίδια του περίπου το 1996.
Από το 1998 το China Breeze μπήκε υπό στενή παρακολούθηση. Έτσι, το 1999 έγινε η επιχείρηση και συνελήφθησαν πολλά άτομα.

Τα τουριστικά λεωφορεία με την ηρωίνη από την Τουρκία
Σπείρα Τούρκων εμπόρων, έλεγαν οι πληροφορίες της εποχής, ότι διακινεί μεγάλες ποσότητες ηρωίνης στη δυτική Ευρώπη. Βασικός διαμετακομιστικός σταθμός η Αθήνα.

Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν το 2000 πως ο πιθανότερος χρόνος μεταφοράς είναι η περίοδος των γιορτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Μέσα μεταφοράς τουριστικά λεωφορεία.

Στις 27 και 28 Δεκεμβρίου κλιμάκιο της Δίωξης μαζί με τελωνειακούς εντοπίζει τρία ύποπτα λεωφορεία τα οποία μπαίνουν σε καθεστώς παρακολούθησης. Στις 28 του ίδιου μήνα έφτασαν τα δύο λεωφορεία στην Αθήνα και στις 29 το τρίτο.

Κάπως έτσι, εκτυλίχθηκε το κουβάρι και εντοπίστηκαν περίπου 252 δέματα ηρωίνης.

Συνολικά, από την υπόθεση κατασχέθηκαν 513 κιλά ηρωίνης, δύο τουριστικά λεωφορεία και 8.500 γερμανικά μάρκα, ενώ συνελήφθησαν τέσσερις Τούρκοι ηλικίας, 38, 50, 26 και 43 ετών αντίστοιχα.

Η υπόθεση του 2001
Το 2001, πλοίο ελληνικών συμφερόντων, ξεφόρτωσε στις Αζόρες 1.300 κιλά κοκαΐνης. Εκτός αυτού, ξεφόρτωσε άλλα 201 κιλά στην Πρέβεζα.

Για δέκα ολόκληρους μήνες ήταν σε εξέλιξη η έρευνα για τον εντοπισμό των εγκεφάλων της σπείρας που διακινούσε κοκαΐνη από την Ν. Αμερική με πλοία.

Η συγκεκριμένη υπόθεση θεωρήθηκε πολύ σημαντική αφού η συγκεκριμένη ποσότητα ήταν η μεγαλύτερη που είχε εντοπισθεί και βρεθεί αμιγώς στην ελληνική επικράτεια.

Μία ακόμη υπόθεση το 2002
Τον Ιούλιο του 2002 εξαρθρώθηκε μια ελληνοαλβανική σπείρα και εντοπίσθηκαν 912 κιλά ημικατεργασμένης κάνναβης. Για την υπόθεση οι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο Έλληνες.
Η συγκεκριμένη σπείρα δραστηριοποιούνταν σε διάφορες περιοχές της Αττικής και είχε ως περιοχή συνάντησης την Άνω Κυψέλη.

Η ιστορία του 2004
Τον Αύγουστο του 2004, στην Καλαμάτα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν έξι άτομα και εξάρθρωσαν μια σπείρα που αποτελούνταν από τέσσερις Έλληνες, έναν Αλβανό και έναν Ιταλό.

Οι δύο Έλληνες αλλά και ο ένας Αλβανός είχαν μεταβεί στη Μαρτινίκα για να παραλάβουν και να μεταφέρουν στην Ελλάδα μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης. Όταν τα ναρκωτικά άρχισαν να μπαίνουν στα αυτοκίνητα, όλοι έπεσαν στα χέρια των Αρχών .

Σε συνέχεια της ίδιας υπόθεσης συνελήφθη ένας ακόμα Έλληνας σε πολυτελές σκάφος ανοικτά των Κυθήρων, επιχειρηματίας και κάτοικος Καλαμάτας.

Οι 12 συλληφθέντες στη Λευκάδα το 2010
Για τη συγκεκριμένη υπόθεση οι αστυνομικοί συνέλαβαν 12 άτομα. Όπως ανέφεραν οι πληροφορίες, υπήρχε σπείρα που εισήγαγε κοκαΐνη από τη Βενεζουέλα με σκάφος.

Οι αστυνομικοί, για τη συγκεκριμένη υπόθεση, κατάσχεσαν: 83.788 γραμμάρια κοκαΐνης, 676,2 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης, 1.438 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, τρία πιστόλια με γεμιστήρες τα δύο Ζάσταβα, ένα υποπολυβόλο Ούζι, ένα οπλοπολυβόλο και πολλά ακόμη.

Οι συλλήψεις στον Ασπρόπυργο
Ένα χρόνο αργότερα και συγκεκριμένα το 2011 οι αστυνομικοί εξάρθρωσαν μια εγκληματική οργάνωση Ελλήνων και Αλβανών η οποία δραστηριοποιείτο διεθνώς στην εξαγωγή από την Ελλάδα και μεταφορά με φορτηγά διεθνών μεταφορών σε χώρες της δυτικής Ευρώπης, μεγάλων ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης.
Οι αστυνομικοί, μεταξύ άλλων, κατάσχεσαν: ακατέργαστη κάνναβη βάρους ενός τόνου και 820 κιλών, τρία φορτηγά αυτοκίνητα, τα δύο διεθνών μεταφορών και πολλά ακόμη.

Η υπόθεση του 2012
Ένας 34χρονος είχε στήσει εργαστήρι νόθευσης ναρκωτικών στο σπίτι του. Η σύλληψή του έγινε στη Νέα Σμύρνη. Ο συλληφθείς είχε απασχολήσει τις Αρχές και στο παρελθόν, το 2001 αλλά και το 2006.

Οι αστυνομικοί, κατά τη σύλληψή του, βρήκαν: 19.717 γραμμάρια ηρωίνης, 203 γραμμάρια κοκαΐνης, 895 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, άγνωστη μπεζ σκόνη 2.390 γραμμαρίων και πολλά ακόμη.

Οι Αρχές έχουν εξαρθρώσει από τότε και άλλες σπείρες και συνεχίζουν το έργο τους μέχρι την τελευταία σπείρα με παραπάνω από δύο τόνους ηρωίνης σε Κορωπί και Φιλοθέη.