Ένας εφοπλιστής, η πρώην σύζυγός του και ο γιος του, φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση της μεγάλης ποσότητας ηρωίνης, άνω τους ενός τόνου, που εντοπίστηκε μετά από μεγάλη συντονισμένη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος, σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ και το ΣΔΟΕ σε δύο σημεία στην Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έπειτα από τον εντοπισμό περίπου 500 κιλών ηρωίνης σε αποθήκη στο Κορωπί, όπου γινόταν η συσκευασία σε σάκους μαρμαρόσκονης, στοιχεία και πληροφορίες από τους πρώτους συλληφθέντες οδήγησαν τους επικεφαλής της επιχείρησης στην οικία του εφοπλιστή στη Φιλοθέη, όπου ύστερα από έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν άλλα 500 κιλά από το ίδιο ναρκωτικό. Ο εφοπλιστής φέρεται να είναι κάτοχος τεσσάρων δεξαμενόπλοιων στο Ντουμπάι.

Στην επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος συμμετείχε και η δίωξη ναρκωτικών DΕΑ των ΗΠΑ.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν έξι πολυτελή Ι.ΧΕ. οχήματα τα οποία εμπλέκονται στην παράνομη μεταφορά των προαναφερθέντων ναρκωτικών ουσιών, ένα πιστόλι με μία γεμιστήρα που περιείχε εννέα φυσίγγια, το χρηματικό ποσό των 6,235 και λοιπά αντικείμενα.

Σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις του Λιμενικού Σώματος, στην επιχείρηση συμμετείχαν στελέχη της Διοίκησης Ασφάλειας, του γραφείου Πληροφοριών και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., υπηρεσιακοί σκύλοι ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών (Κ-9) Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και η επιχειρησιακή ομάδα της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του ΥΝΑ/Α.Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.,σε συνεργασία με στελέχη της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, του ομοσπονδιακού γραφείου στην Αθήνα της αμερικανικής Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών (DEA), και του ΣΔΟΕ Αττικής/ Τμήμα Ναρκωτικών και Όπλων.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά. Οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται.